Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Фестиваль Тарас Бульба / Тарас Бульба 2006

«Анна», «Кожному своє», «Бастрад», «Полинове поле», «Хвора», «Тетіс». Для необізнаних це просто набір слів та словосполучень — зрозумілих, або ж не дуже, а ті, хто слідкував за перепетіями львівського відбору до фестивалю «Тарас Бульба 2006» знають, що це перелік гуртів, які пройшли цей прискіпливий відбір і тепер представлятимуть Львів у фінальній частині фестивалю у Дубно з 14 по 16 липня. Ну а після виснажливого львівського відбору ці гурти у п’ятницю, 7 липня в «Ляльці» відіграли для своїх прихильників гала-концерт яко переможці відбіркового туру. Цей концерт був таким собі відпочинком після відбору і своєрідною репетицією вже перед виступом у Дубно. А допоки гурти чи то відпочивали, чи то «розминалися», на лавочці під «Лялькою» вдалося поспілкуватися з головою журі «Тараса Бульби» Юрієм Шаріфовим.

 - Пане Юрію, чим цьогорічний львівський відбір відрізнявся від львівських відбіркових турів «Тараса Бульби» попередніх років?

 - За процедурою, практично нічим не відрізнявся, та й кількість гуртів, які подали заявки була приблизно такою ж, як і в попередні роки — трохи менше 50-ти команд. Але власне кікльість цього року нас мало цікавило, адже керівництво фестивалю задекларувало ще минулого року перевагу якості над кількістю. Адже, для прикладу, у 2002 році в Дубно приїжджало близько 70 гуртів, потім 50, потім 35, потім було 30 і цього року вирішили, що в Дубно має виступати не більше 20 гуртів. Втім у ці рамки вкластися не вдалося. Адже і в Києві відносно багато груп відібрали — 14 і ми «послали» у Дубно 6 гуртів, а окрім цього відбувалися ще відбори і плюс у Дубно гратимуть гурти, яких організатори запросили, так би мовити, «за попередні заслуги».

 - Зі Львова їде у Дубно 6 груп, а скільки мало б бути за попередніми домовленостями?

 - Спершу львівська квота була 3, максимум — 4 гурти, але після прослуховування виконавців, я зрозумів, що у нас є 6 по суті однакових за рівнем гуртів, тож подзвонив у Київ і благав, щоб ці 6 груп і поїхали в Дубно. Тим паче, що Львів завжди був таким собі лакмусовим папірцем для фестивалю «Тарас Бульба». По суті, всі гурти, яких ми відбирали для участі у фіналі і в Дубно займали призові місця. Тож у Києві мені пішли на поступки, і в Дубно виступатиме шість львівських груп.

-

Чи свідчить шість колективів від Львова про те, що рівень відбору у Львові зріс порівняно зокрема з попереднім роком?

 - Думаю, що так. Адже я керуюся принципом, що мають їхати лише достойні. І навіть якби в нас цього року була квота 5 колективів, а був достойним поїхати б лише один, то я б сказав, що їде лише один. Мені приємно, що рівень львівських груп підріс. Адже раніше бувало, що зі Львова взагалі ніхто не їхав у Дубно. Перемагали на львівському відборі групи з інших міст, зокрема та ж івано-франківська «Карна», а гідних львівських команд не було. Хочу ще сказати, що на «Тарасі Бульбі» найсучаснішими та найцікавішими завжди були групи із Західної України. І на будь-якому музикознавчому рівні я можу довести, що представники Заходу України у рок-музиці завжди були цікавими і самобутніми.

 - Цього року не було таких ексцесів, як минулоріч, коли прихильники деяких гуртів, які не пройшли відбір, дуже активно протестували проти результатів львівського відбору?

 - Абсолютно, ніхто мені навіть слова не сказав. Минулого року я взагалі дивувався, як деякі абсолютні профани (бо інакше не можна сказати) писали, що от як несправедливо той то і той то колектив не пройшов. А насправді той колектив елементарно навіть заявки на участь у відборі не подав, тож як він міг пройти?

 - З тих гуртів, які цього року не пройшли у фінал «Тараса Бульби» чи могли б ви виокремити когось, хто наступного року міг би подолати цей відбір?

 - Такі прогнози — страшна річ, адже дехто це сприймає як індульгенцію і може розслаблено підійти до наступного відбору, тож може бути величезне розчарування. Можу сказати лише те, що «Хвора» мене минулого року нічим не вразила, а от за цей рік хлопці явно підросли і от тепер їдуть у Дубно.

 - І на завершення, чим «Тарас Бульба» відрізняється від інших фестивалів?

 - Найбільша відмінність полягає у тому, що наш фестиваль дійсно відкриває імена і дає їм «путівку» у подальше музичне життя. От візьмемо, для прикладу, такий собі найвідоміший фестиваль «Таврійські ігри», але ж туди запрошують вже відомих виконавців, які вже зробили кар’єру. А я сам музикант і знаю як важко пробиватися на вершини, тож тішуся, що «Тарас Бульба» дає шанс по суті будь-якому колективу заявити про себе. І цим шансом скористалися зокрема тоді ще невідомі «Карна», «Оркестр Янки Козир».

Лауреати та дипломанти фестивалю «Тарас Бульба-2006»

  1. Анна, Львів — Гран-прі
  2. Etwas Unders, Київ — 1 Премія)
  3. Кожному своє, Львів — 2 Премія)
  4. Навколо Кола, Київ — 3 Премія)
  5. Полинове поле, Львів — 3 Премія)
  6. PAN Zабіяка, Київ — Дипломант
  7. Віртуальний Джем, Сімферополь — дипломант «Відкриття фестивалю»
  8. Папа Карло, Харків — диплом «Краща пісня»

Призи, встановлені найбільшим супермаркетом музичних інструментів „Муз торг"

  1. Etwas Unders, Київ — кращий барабанщик
  2. Кожному своє, Львів — кращий гітарист
  3. Etwas Unders, Київ — кращий вокаліст
  4. 27 День, Київ — за волю до перемоги

Захар Беркут, dzyga.com.uа

 
 

Додав Art-Vertep 18 липня 2006

 

Коментарi

27 січня 2007

Шановне журі, не пускайте Карну на фестиваль, не глуміться з неформалітету !!!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска