Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Інформація

Автори / Книжник review / «Книжки незалежного 15-річчя, які вплинули на український світ»

Журнал «Книжник-review» припрошує вас до інтелектуального пасьянсу — згадати свої найяскравіші читацькі враження за останні 15 років і відповісти самому собі, які ж книжки справили на вас найбільше враження. Згадати все!

Цей проект має назву
 
«Книжки незалежного 15-річчя, які вплинули на український світ»

На жаль, причин для національної гордості у незалежній українській економіці, м’яко кажучи, небагато. А от з-поміж тих приблизно 70 тисяч книжок, що з’явилися на нашому ринку в ці роки, є чимало видань, які роблять честь суспільству. Відтак це опитування дозволить вияскравити, урельєфнити безперечні здобутки українського книгарства часів незалежності.

Визначити кращі книжки? Чи це взагалі можливо? Адже книжки бувають солодкі й холодні, сліпучі й ледь чутні — як це порівнювати? Але ж можна оцінювати за рівнем впливу на читача; за тим, який слід y його душі й розумі лишила та чи iнша книжка. Отже, просимо вас назвати найважливіші, найрезонансніші, на вашу думку, видання останніх 15 років — книжки, без яких нині важко уявити український культурний ландшафт; книжки, які започаткували новий рівень інтелектуальної дискусії, нові літературні та наукові напрями; видання, що піднесли сучасні стандарти мистецтва книги.

P. S. Пропоновані списки пройшли уже дві стадії відбору: спочатку на підставі пропозицій видавців та результатів щорічних рейтингів «Книжка року» укладалися довгі списки, що містили понад 50 позицій у кожній номінації. Тоді ці списки розглянули понад 200 експертів — фахівці університетів та академічних інститутів, книжкові аналітики та літературні критики, публіцисти. Їхня оцінка дозволила скоротити списки номінацій до 30 позицій. Перевагу віддано більш тиражним і популярним книжкам перед вузькофаховими та випущеними обмеженим накладом.

Остаточне слово за вами, дорогі читачі!

P. S. S. Просимо надіслати ваші оцінки до 10 серпня.

ГОЛОСУВАТИ ТУТ

 
 

Додав Art-Vertep 09 серпня 2006

 

Коментарi

09 серпня 2006

Почему то в списке, нет ни Олди, ни Дячко ни Валентинова... за то есть то что... ну вобщем отбор книг был явно черезчур тшательным

11 серпня 2006
kit

плохая подборка. имхо

12 серпня 2006

Відверто скажу, два попередніх коменти мене здивували. Не буду говорити про красне письменство - це, врешті, справа смаку. Але номінації "Минувшина", "Обрії" тощо - це погана підбірка??? Здається, автори коментів їх не читали (чи то номінацій, чи то книг).

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска