Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Лесь Подерв’янський / «Я їх всіх люблю — і Павліка Морозова і Гамлєта»

Відомий в Україні автор сатиричних п’єс і художник, Лесь Подерв’янський, під час фестивалю ГогольFest поділився своїми думками про те, як може розвиватися мистецтво через 200 років.

Як він уявляє собі фестиваль сучасного мистецтва імені Леся Подерв’янського через 200 років?

Лесь Подерв’янський сказав, що якщо фестиваль сучасного мистецтва Гогольфест багато хто асоціює з потойбічними силами, містерією, то Подерв’янськийфест нехай би асоціювали з наснагою до життя у всіх його проявах.

Лесь Подерв’янський: «І взагалі, яка різниця іменем кого? – це ж тільки привід насправді для того, щоб талановиті люди якось щось зробили, театр, живопис. А ім’я, - що це таке? – ярличок!»

На Гогольфесті чимало масок і портретів самого Миколи Васильовича, які стали брендом цієї культурної події. На запитання кого б Лесь Подерв’янський зі своїх літературних героїв запропонував на символ фестивалю сучасного мистецтва майбутнього, поет відповів:

«Когось одного важко виділити. Я їх всіх люблю і підарасів і Павліка Морозова, і Гамлєта і Савку. Усі вони - мої діти! А всіх дітей треба любити».

На думку Леся Подерв’янського, в Україні відчувається криза в театрі, кіно, літературі, але не в образотворчому мистецтві.

Лесь Подерв’янський: «Мистецтво має бути виразом талановитої душі автора, або виразом бездарної душі автора. Більше нічого немає. Якщо це цікава особистість, геніальна, талановита, тоді все що він робить – це кайфово! Якщо це бездарна особистість, то щоб він не робив, можете назвати це живописом чи інсталяцією, - не має значення. Усе одно це нудно і нецікаво».

Євгенія Клочко, Бі-Бі-Сі, Київ

 
 

Додав Art-Vertep 22 вересня 2009

Про автора

Народився Лесь Подерв'янський 3 листопада 1952 року. Киянин. Мешкає на Бесарабці (раніше на Липках). Має дочку і дружину. Дружина, дід і батько Леся — всі художники, як і сам Лесь. Закінчив художню академію (що раніше називалася Київськи

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска