Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Іздрик / «Книгу року Бі-Бі-Сі 2009» отримав Іздрик

Про це оголошено під час фінальної церемонії, яку цього року в Києві приймала Британська Рада. Премію в 1000 фунтів стерлінгів Юрку Іздрику вручив Надзвичайний та Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні пан Лі Тернер.

«Таке», за словами автора, «це книга про чоловіків і жінок, про звірят і птахів, а також про рослини, вітер, землю, дощ та інші Господні дари. Коротше, про таке».

Книжку «Таке» видало харківське видавництво «Клуб сімейного дозвілля». Це вже друга Книга року Бі-Бі-Сі, видана ними; торік цю премію отримав роман «Молоко з кров’ю» письменниці родом з Херсона Люко Дашвар (псевдонім Ірини Чернової).

Як повідомляв ЛітАкцент, до п’ятірки фіналістів конкурсу увійшли також «Легенди Львова. Книга друга» Юрія Винничука, «Місто з химерами» Олеся Ільченка, «Урізька готика», Галини Пагутяк та «Джури-характерники» Володимира Рутківського.

До складу цьогорічного журі конкурсу, який Бі-Бі-Сі проводить уп’яте, входять: журналіст і депутат Ольга Герасим’юк, музикант Андрій Кузьменко (Скрябін), журналіст Андрій Куликов, директор Інституту філософії НАН Мирослав Попович, а також - адміністратор премії, продюсер Української служби Бі-Бі-Сі Світлана Пиркало.

ЛітАкцент

 
 

Додав Art-Vertep 06 грудня 2009

Про автора

Юрко ІЗДРИК — прозаїк, есеїст. Народився 16 серпня 1962 р. у м. Калуші на Івано-Франківщині. Закінчив механіко-технологічний факультет Львівського політехнічного інституту (тепер — Національний університет «Львівська політехніка»

 

Коментарi

kirpich
06 грудня 2009

victory

08 грудня 2009

Іздрик крутий!!
він ще нобелівську візьме!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска