Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дрогобич / V Міжнародний Фестиваль Бруно Шульца

06-12 ВЕРЕСНЯ

Дрогобич

Від 6 до 12 вересня 2012 року в Дрогобичі в Україні відбудеться ювілейний V Міжнародний Фестиваль Бруно Шульца.

Фестиваль складатиметься з двох частин:

перша – від 6 до 9 вересня – запропонує концерти, виставки, театральні вистави та інші мистецькі заходи;

друга – від 10 до 12 вересня – матиме літературно-науковий характер.

Фестиваль розпочнеться виступами Тараса Прохаська, Адама Міхніка, Давида Ґроссмана і Віктора Єрофєєва та вечірніми концертами Bester Quartet. Під час фестивалю також виступатимуть найбільша зірка української етнофолькової музики, київський гурт ДахаБраха, Юрій Андрухович із гуртом Karbido та польський рок-гурт Bruno Schulz.

 

Уже відома програма літературно-наукової частини V Міжнародного Фестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі:

 

06.09.2012 / Інавгураційні виступи

Про значення творчості Шульца для сучасного світу й України говоритимуть видатні представники культури України, Польщі, Ізраїлю та Росії – Тарас ПРОХАСЬКО, Адам МІХНІК, Давид ҐРОССМАН, Віктор ЄРОФЄЄВ. Сесію веде проф. Міхал Павел МАРКОВСЬКИЙ – історик і теоретик літератури, який здавна пише про Шульца.

 

09.09.2012. і 12.09.2012 / Авторські зустрічі та презентації книжок

На особисті авторські зустрічі запрошують: Аґата ТУШИНСЬКА (Польща), Віктор ЄРОФЄЄВ (Росія), Богдан ЗАДУРА (Польща), Дем’ян ФАНШЕЛЬ (Німеччина), Йовіца АЧІН, Мірко ДЕМІЧ, Драґан БОШКОВИЧ (Сербія), Іван ШАМІЯ (Хорватія). Книжки про Шульца представлять: Ельжбета ФІЦОВСЬКА і проф. Станіслав РОСЄК (Польща), Ріхард ОБЕРМАЄР (Австрія), Надя ТЕРРАНОВА (Італія) і Офра АМІТ (Ізраїль).

 

 

10.09.-11.09.2012 / Міжнародна наукова сесія „Бруно Шульц як філософ і теоретик літератури”

Літературознавці, історики літератури, славісти та шульцологи вперше дискутуватимуть про Шульца, як про мислителя, творця оригінальних літературних і філософських концепцій в контексті думки Рікера, Гайдеґера, Інґардена, Барта, Беньяміна та інших видатних філософів ХХ століття.

 

12.09.2012 / Прем’єрні представлення книжок

Прем’єра українського видання Цинамонових крамниць, Санаторію під Клепсидрою та оповідань Бруно Шульца, опублікованих поза збірками, в новому українському перекладі Юрія Андруховича – одного з найвидатніших сучасних письменників і поетів України. В презентації братиме участь видавець нового корпусу текстів Шульца українською поет Іван МАЛКОВИЧ.

Водночас будуть представлені перший український переклад Книги листів Бруно Шульца в перекладі Андрія Павлишина та Критичних нарисів у перекладі Віри Меньок (обидві книги – видавництво „Дух і Літера”).

Окрім того, 12 вересня відбудеться українська шульцівська панель: про те, ким є Бруно Шульц для сучасної української культури, як сприймають його пересічні та непересічні українці, дискутуватимуть зірки української літератури: Юрій АНДРУХОВИЧ, Юрій ВИННИЧУК, Андрій ЛЮБКА, Тарас ПРОХАСЬКО, Андрій БОНДАР, Василь МАХНО, Таня МАЛЯРЧУК, Наталка СНЯДАНКО.

Модератор: Олександр БОЙЧЕНКО.

 

12.09.2012 / Мультимедіальні презентації

Про присутність Шульца в різних культурах розповідатимуть його перекладачі: Мадлен Ґ. ЛЕВІН (англійська), Вей Юнь ЛІНЬ-ҐУРЕЦЬКА (китайська), Лоренцо ПОМПЕО (італійська), Ксав’єр ФАРРЕ (Іспанія), Дорін ДАУМЕ (німецька), Юдита ПРАЙС і Йорган Хірман МОНРАД (данська), Ґабор КЕРНЕР (угорська), Кристина ҐОДУН (Румунія), Андрій ПАВЛИШИН (українська).

На Фестивалі також відбудеться перша презентація нових перекладів Цинамонових крамниць і Санаторію під Клепсидрою, здійснених Юрієм Андруховичем. Ласкаво просимо!

 

Всіх зацікавлених адресуємо до офіційного блогу Фестивалю та фестивального акаунту на Фейсбуці.

 

Про авторів

Бруно Шульц

Додав nady 05 серпня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска