Увійти · Зареєструватися

Дрогобич / «Абсент» на Міжнародному фестивалі Бруно Шульца

11 ВЕРЕСНЯ

Міжнародний фестиваль Бруно Шульца у Дрогобичі

АБСЕНТ
Юрій Андрухович+Кarbido
візуалізація: vj-група КУБ | АртПоле | Hermetic Garage | MixAllOffTunes |Ela Birylo


«Абсент» є останньою частиною спільної трилогії українського письменника Юрія Андруховича і польського гурту Кarbido. Ідея «Абсенту» — у створенні за мотивами роману «Перверзія» синтетичної поетично-музичної програми (голос поета, тексти, музика), підсиленої відео у найрізноманітніших формах та проявах. Медіа-вистава «Абсент» поєднала в собі експериментальну і традиційну музику, іронічні й глибо ліричні тексти та різножанрове відео, являючи при цьому цільний органічний твір.

11 вересня 2012 р. на Міжнародному фестивалі Бруно Шульца у Дрогобичі можна буде побачити вдосконалену версію «Абсенту». До речі, одна з частин медіа-вистави — Without You 2 — відібрана до програми цьогорічного фестивалю відео-поезії ZEBRA в Берліні.

ЗМІ про «Абсент»

газета «День»: Найголовніше враження — «Абсент» — це повноцінне шоу в двох частинах, в якому переважають саме візуальний та музичний компоненти. А власне Андрухович не перетворився на рок-зірку, лишився поетом — просто нині поезія перейшла в мистецтво жесту. Сьогодні цей експеримент сягнув вершини, ставши зразком синтетичного жанру на перетині літератури, музики та відеоарту.
УНІАН: «Абсент» — це дуже вдалий проект-метонімія, концентрована витяжка із «Перверзії» (чи й не полинова?), доповнена музичним і світловим оформленням та глибоко продуманим відеосупроводом.
5 Канал: Нова форма читання віршів за Андруховичем уже три роки як передбачає наявність відео та музичного супроводу. Третю частину вистави «Карбідо» репетирували в Україні. Томаш Сікора, музикант гурту Karbido: "Біля Дністра дуже хмільне повітря, і воно позначилося на нас, на нашій музиці. Все вийшло таким живим, характерним навіть більше для України, ніж для нашої рідної Польщі". Як і обіцяли автори, "Абсент" вийшов загадковим та міцним.

 

Про авторів

Юрій Андрухович

Додав nady 10 вересня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска