Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / "Самовчитель гри на чоловікові": поетично-музичний перфоманс

15 ВЕРЕСНЯ 20.00

Арт-кав'ярня «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, «Дзиґа» 2-ий поверх )
вхід вільний

15 вересня, четвер, у «ДжазКлубі.Львів» відбудеться поетично-музичний перфоманс «САМОВЧИТЕЛЬ ГРИ НА ЧОЛОВІКОВІ» у виконанні співачки Юлії Міщенко, знаної як вокалістка гурту "Таліта Кум", львівських поетес Мар'яни Савки та Маріанни Кіяновської та піаніста Романа Бардуна. Відео-супровід забезпечує ZoZa.

Перший спільний виступ дівчат, що належали до літературного угруповання ТУГА після багаторічної перерви.

Акція відбувається у рамках Форуму Видавців.

тексти - Маріанна Кіяновська

спів, тексти - Юля Міщенко

тексти - Мар'яна Савка

за роялем - Роман Бардун

відео-супровід - ZoZa

Маріанна Кіяновська народилася у містечку Жовква, зараз мешкає у Львові. Поетеса, перекладач, авторка поетичних збірок «Інкарнація», «Вінки сонетів», «Міфотворення», «Кохання і війна» (у співавторстві із Мар’яною Савкою), «Книга Адама», «Звичайна мова», "Дещо щоденне" та прозової книги «Стежка вздовж ріки». Маріанна Кіяновська реалізовує себе не лише як поет, прозаїк, публіцист, але і я першокласний перекладач поезії. Перекладає з польської, російської, білоруської, а також перекладає у співпраці з поетами литовську, грузинську, азербайджанську поезію.

Мар’яна Савка – народилася у подільському містечку Копичинці, але з сімнадцяти років мешкає у Львові. Як поетка відома за книгами «Оголені русла», «Малюнки на камені», «Гірка мандрагора», «Кохання і війна», «Квіти цмину», «Бостон-джаз», «Тінь риби». Інша іпостась Мар’яни Савки – видавнича. Вона співзасновник, співвласник і головний редактор найкреативнішого дитячого видавництва – «Видавництва Старого Лева», де виходили друком також і її книги для дітей. Часом витупає як перформер, зокрема з музикантами гурту «Оркестра Віто» та співаком Павлом Табаковим створила проект «Джаз-кафе».

Юля Міщенко – львів’янка за походженням і за станом душі, хоч вже багато років живе у Києві. Український філолог за фахом, музикант за покликанням. Створила чимало успішних проектів , серед яких музичні групи «Очеретяний кварк», «Знову за старе», «Таліта Кум», а також рекординговий лейбл «Максимум Музики» та власна рекламна агенція, що втілила у життя чимало сміливих креативних ідей. Найбільшим успіхом вважає народження сина Марка. Має амбітні плани щодо створення нових україномовних телевізійних проектів, що повинні покращити телепростір. Не полишає думок повернутись у лоно літератури, адже саме літературне середовище подарувало їй найміцнішу у житті дружбу – із Мар’яною Савкою та Маріанною Кіяновською.

Усі троє у 90-х творили спільне літературне угруповання ТУГА

 

Про авторів

Мистецьке об'єднання Дзиґа

Додав OksanaY 12 вересня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска