Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Німеччина / Новий погляд: фотографія з України та про Україну в Гамбурзі

19 ВЕРЕСНЯ - 01 ЖОВТНЯ 16:00-19:00.10:00-19:00

Виставкова зала на Марктштрассе 102 – 20357 Гамбург

www.newkraine.de

З 19 вересня по 1 жовтня 2009 року Юлія Овчаренко, стипендіатка Фонду ім. Роберта Боша, презентує у виставковій залі на Марктштрассе фото-проект [new]kraine – фотографію з України та про Україну. В ньому беруть участь молоді українські фотографи, серед яких Кирило Горішний, Олексій Касьянов, Юлія Андрусів, а також гамбурзький митець Маїк Фройденберг.

Прем’єр-міністерка з дивацькою зачіскою, брати Кличко, Чорнобиль, горілка і сіре убозтво пострадянщини – західна Європа знає не так багато про Україну, особливо позитивного. Кому відомо, наскільки ця країна велика й багата, і що за дивовижні люди живуть у ній?

В рамках виставки [new]kraine більше 30 фотографій, частково широкоформатних, презентують новий погляд на Україну очима молодих українських митців і німця Маїка Фройденберга. Вони показують зовсім різні картини дійсності – далекі від буденного трешу чи банальності туристичних путівників, але разом складають об’ємну картину того, як і чим живуть 46 мільйонів українців, чим вони щасливі і що їх робить попри все життєрадісними та оптимістичними.

Погляди на українське суспільство зсередини та ззовні є дуже контрастними по відношенню одне до одного: те, що для українця здається колоритним та смішним, іноземець бачить як нудне і невтішне; те, що для одного є банальним, захоплює іншого. Міжкультурний діалог, про який іде багато розмов, у даному випадку є не порожнім висловом, а безпосередньо пережитим досвідом. Куратор Юлія Овчаренко, українка, що живе у Гамбурзі, вітає такі мистецькі зіткнення:

«Я знаю, як спантеличило б українських фотографів бачення іноземця-мандрівника, бо надзвичайне для нього – це найзвичайніше для них, і навпаки».

Проект [new]kraine проводиться за сприяння Фонду ім. Роберта Боша та у партнерстві з Олександрою Бінерт (Союз Українських Студентів Німеччини, BuSD e.V.), Генеральним Консульством України у Гамбурзі та спілкою KuBaSta e.V.

19.9.-1.10.2009.

Виставкова зала на Марктштрассе 102 – 20357 Гамбург

Вернісаж: 18.9. о 19:00, «Полька-Експрес» дарує запальну ска-польку!

Виставка відкрита для відвідування: Пн-Пт 16:00-19:00, Сб-Нд 10:00-19:00

 

Про авторів

Юлія Овчаренко

Додав Art-Vertep 09 вересня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска