Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

ТіК Білі троянди (2008 р.) 3,44 Mb
ТіК Олені (за участі Ляпіса Трубецького, 2006 р.) 3.88 Mb

Вінниця / Концерт гурту ТІК у місті Вінниця

29 КВІТНЯ

ККЗ "Райдуга"

В Україні напевно, немає жодної людини, яка хоча б раз не чула пісню “Олені” у виконанні гуртів “ТІК” та “Ляпис Трубецкой”, що тривалий час звучала і продовжує звучати в ефірах музичних каналів та FM-радіо. Та, на превеликий жаль, не кожен українець чи іноземець знає, що творить свої дивовижні пісні “ТІК” саме у Вінниці, де, власне, і мешкають учасники цього гурту, назва якого означає “Тверезість і культура”. А історія гурту розпочалася у 2000 році в звичайнісінькій гуртожитській кімнатці.

Спершу студенти педагогічного університету писали пісні для студентських вечірок, застілля та розваг, не надаючи цьому захопленню особливого значення, адже у студентські роки зрідка задумуєшся про щось серйозне, бо душа, як кажуть, у польоті. Та згодом пісні двох хлопців – історика Віті Бронюка та музпедівця Дениса Репея – заполонили серця не лише друзів, але й досі не відомих людей. Після закінчення університету, у 2003 році, учасники гурту, аби остаточно “не засохнути від дорослого” життя, вирішили збиратися вечорами, щоб пограти і поспівати, як раніше, але тоді вони вже мали власні інструменти, хоча й антикварні: баян і вокал Вітя Бронюк, бас – Денис Репей, гітара – Костя Терепа і барабани – Сашко Філінков.

Справжня робота гурту розпочалася навесні 2005, коли на одну з репетицій завітав молодий продюсер Олег Збаращук, оскільки 2 червня у місті мав відбутися концерт “Таліти Кум”, організатором якого він і був. Продюсер запропонував “ТІКу” виступити перед тисячною аудиторією. Дебют виявився вдалим, і саме цей день, 2 червня, вважається днем народження гурту “ТІК”. А все відбувалося почергово: записи у професійній студії, виступи і, звичайно, нові пісні: “Олені”, “Сосюра” та “Вчителька”, які нині відомі в усій країні. Теперішній склад гурту дещо інший: бас-гітару взяв у руки Сергій Федчишин, за клавішними став Женя Зиков, а трубачем – Ян Нікітчук, залишив гурт один з його засновників Денис Репей, а от Вітя Бронюк продовжує бути вокалістом та лідером “ТІКу”. Нещодавно гурт записав новий альбом “Література”, який вже почули мешканці Києва, Вінниці, Львова, Хмельницького, Балти та інших міст України.

 

Про авторів

ТіК

Додав Art-Vertep 06 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска