Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Найбільший Фестиваль української карикатури

16-22 ЛЮТОГО

м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, Алея Худодників

З 16-го по 22 лютого в центрі Дніпропетровська на “Алеї Художників”, пр-т. К. Маркса, проходитиме “Фестиваль української карикатури” – перша в Україні масштабна пересувна виставка карикатур під відкритим небом.

100 робіт від 9-ти провідних українських карикатуристів будуть надруковані у збільшеному вигляді – розміром 1 кв. метр – та виставлені для огляду всіх охочих ознайомитися з сучасною українською карикатурою. За інформацією організаторів, виставка карикатур в Дніпропетровську востаннє відбувалася лише в 1991 році.

Дніпропетровськ стане першим містом, де пройде „Фестиваль української карикатури”. Далі експозиція буде представлена у Запоріжжі – з 23 лютого, Львові – з 28 лютого, у Харкові – з 14 березня, а також в Одесі, Донецьку, Івано-Франківську, Миколаєві та Києві.

Організатором фестивалю є новий український журнал “Український ТИЖДЕНЬ”, для якого карикатура стала брендотворчим елементом. “У 80-х роках я протягом десятиліття збирав карикатури, а тому маю до них особливе ставлення, – розповідає шеф-редактор журналу, відомий телеведучий Юрій Макаров. – Відома в усьому світі українська карикатуристська школа, справді, є вітчизняним надбанням, якого донедавна не культивували в жодному з українських журналів”.

Однією з цілей виставки “Фестивалю української карикатури” є бажання долучати до співпраці нових карикатуристів з українських міст, роботи яких можуть бути додані до експозиції фестивалю, а також з’являтися на сторінках журналу.

На виставці на згадку будуть роздаватися листівки з репродукціями карикатур. А також – новий номер журналу від 15 лютого, присвячений Дніпропетровську. Також відвідувачі зможуть проголосувати за малюнок, який сподобався їм найбільше. Таким чином організатори після відвідування усіх міст визначать найкращі карикатури України на думку широкого загалу.

Окрім карикатур, на виставці просто неба буде представлено 30 найцікавіших статей журналу “Український ТИЖДЕНЬ” у вигляді постерів, які допоможуть ознайомитися із журналом.

 

Про авторів

Юрій Макаров

Додав Art-Vertep 20 лютого 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска