Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Дніпро / Персональна виставка Василя Коркішко

21 КВІТНЯ - 13 ТРАВНЯ

Дніпропетровський художній музей

21 квітня, о 16.00, у Дніпропетровському художньому музеї відкривається

виставка Василя Коркішка, присвячена його 50-літтю

Ювілейну експозицію складають понад 80 живописних і графічних робіт художника, які відображають різні види й жанри його мистецтва.

«При всій уявній простоті, легкості прочитання живопис Коркішка сповнений знання і вміння, поваги до традиції реалістичної української художньої школи і, разом з тим, він глибоко особистісний… Природність, стилістична єдність, «легкість доторку» пензля – багато у чому саме ці якості визначають чарівність творів художника. А поєднання своєрідної, притаманної їм задушевності й музичної гармонії з композиційною завершеністю перетворює ці зображення у картинні образи. Тут з особливою наочністю проявляється любов художника до природи, до краси й багатоманітності її форм і кольорового багатства.

Паралельно із живописом Василь Коркішко віддає данину своїй пристрасті до малюнка, який для нього – безпосередній виразник роздумів про життя, емоційного доторку до нього. Його графіка завжди камерна, не впадає в око, вимагає психологічної «зупинки», проникнення вдумливого й глибокого.

Василю Коркішку можна іноді дорікнути за надмірну естетизацію художніх образів, але він вважає, що «витончене мистецтво має бути витонченим». І у цьому з ним важко не погодитися» (мистецтвознавець Людмила Тверська).

Василь Анатолійович народився 1961 року в селі Кунцеве Полтавської області, але вже багато років мешкає у Дніпропетровську. Після Харківського художнього училища 1985-го закінчив Харківський художньо-промисловий інститут. За 5 років після участі в республіканських і всесоюзних виставках у Харкові, Києві, Москві Коркішко став членом Національної Спілки художників України. З середини 1990-х Василь Анатолійович був учасником численних всеукраїнських і міжнародних експозицій.

 

Про авторів

Василь Коркішко

Додав Sh.Ocean у середу о 12:51

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска