Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

 

Дніпро / Виставка вишитих панно Антоніни Бондарук

15 ЖОВТНЯ - 16 ГРУДНЯ

Художній музей, вул. Шевченко, 21
Ціна квитка: 10 грн., для студентів – 6 грн., для школярів і пенсіонерів – 2 грн.

По 17 грудня у постійній експозиції Дніпропетровського художнього музею, у залі парсуни (портретів XVII ст., виконаних в іконописному стилі), триватиме міні-виставка вишитих вручну панно Антоніни Бондарук.

Уже понад десять років Антоніна ретельно вивчає традиції й символіку української вишивки. Захоплення спонукало її закінчити Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва ім. М. Бойчука за фахом «Художня вишивка й моделювання костюму». Сьогодні Антоніна знає понад 400 технік і половиною з них володіє.

Останніми роками Бондарук захопилася виконанням художніх панно, у яких відображає притаманні українській культурі символи. Зі своїми роботами вона брала участь у міських виставках, а також два роки поспіль - у фестивалі «Мамай-фест».

«Це дуже легко, просто і природно - вишивати, - стверджує художниця з етнічного костюму. - Це взагалі завдання жіноче. Я знаю, що багато хто дуже хоче вишивати, але, оскільки це незнайома справа, вони бояться починати. Я б хотіла, аби всі спробували й зрозуміли, що важкого нічого немає, що від вишивки можна отримувати надзвичайне задоволення».

Нагода спробувати вишивати випаде кожному в останній день роботи міні-виставки. 17 грудня, у день Святої Варвари, українські вишивальниці завжди відзначали своє свято. Цього року свято вишивальниць відзначать і у Художньому музеї – Антоніна Бондарук репрезентує власний перформенс і проведе черговий майстер-клас.

 

Про авторів

Антоніна Бондарук

Додав Chyzh 14 листопада 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска