Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Дніпро / Виставка Павла Маменка "Невідомий Катеринослав в Невідомому Петровському"

20 БЕРЕЗНЯ - 20 КВІТНЯ

Арт-кафе Невідомий Петровський (вул. Набережна Леніна, 15-а)
Вхід вільний!

Дніпропетровець, фотохудожник, колекціонер, краєзнавець, мандрівник та спортивний фотожурналіст Павло Маменко колекціонує та досліджує Наддніпрянщину, і зокрема Катеринослав багато років. На його колекцію цегли XIX - поч. XX століття ще чекає окрема виставка, а старовинні листівки та фотографії Катеринослава пан Павло збирає не одне десятиліття. В колекції художника налічується близько 400 оригінальних фотознімків катеринославських фотографів. Авторські ж фото-картини майстра, знаходяться в кращих каталогах та альбомах і прикрашають поважні галереї та кабінети.

Виставка „Невідомий Катеринослав” в арт-кафе „Невідомий Петровський” представляє катеринославські фото-реконструкції-«відтворення». Виставка „Невідомий Катеринослав” водночас і діалог культур через століття, і відповіді на питання про спадковість та генетичний код міста.

Автор не претендує відворити автентичність вигляду міста того часу, оскільки панорами створені зі світлин різних років. Та й авторство світлин, з яких «зібрана» композиція Панорами Катеринослава, теж потребує окремого вивчення, хоча б через те, що вже на початку 20-го століття в Катеринославі працювало близько 60-ти фотомайстрів. За задумом майстра, реконструкції передають насамперед дух того часу, і є водночас самостійним художнім твором та історичною ілюстрацією.

Ми запрошуємо побачити Катеринослав/Дніпропетровськ Павла Маменка - фото-художника та людини, яка щиро любить своє місто та людей які в ньому живуть.

Хочеться вірити в те, що ці почуття взаємні.

Тимофій Хомяк, музикант, директор МА «Арт-Вертеп»

 

Про авторів

Павло Маменко

Додав Chyzh 22 березня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска