Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Дніпро / Відкриття виставки "Армія генерала Андерса" в Дніпропетровську

25 КВІТНЯ 10:30

Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля
Вхід вільний

Урочисте відкриття виставки «Армія Генерала Андерса»
 
відбудеться 25 квітня 2012 р. в 10:30
 
в Дніпропетровському університеті ім. А.Нобеля
 
(Вул. Набережна Леніна, 18, хол корпусу В)

Виставка створена Радою Охорони Пам'яті Боротьби і Мучеництва (Польща, Варшава), присвячена маловідомим сторінкам історії Другої світової війни.

 
Армія Владислава Андерса (2-й Польський корпус) складалася з польських громадян, що потрапили в радянський полон в результаті Радянсько-Польської війни 1939 року, а також поляків, депортованих та ув'язнених в ГУЛАГу. Kорпус під командуванням генерала Владислава Андерса створювався в 1941-1942 роках на території СРСР за згодою радянського і польського уряду у вигнанні, а в 1943-1946 роках він був у складі британської армії. Це - єдина з армій альянсу, чий шлях пройшов через три континенти: з Європи через Азію, Африку - і знову в Європу.
         

Експозиція зачіпає політичні і дипломатичні аспекти взаємин СРСР і Польщі, містить фотографії, малюнки, плакати, тексти офіційних документів та інші експонати, що представляють хід найважливіших подій, пов'язаних з формуванням та участю в бойових діях Армії Андерса.

Виставка вже експонувалася в Санкт-Петербурзі, Харкові, Бердянську, Сумах, Запоріжжі та Кременчуці.

Ініціатором створення виставки виступив Анджей Кунерт - Секретар Ради Охорони Пам'яті Боротьби і Мучеництва у Варшаві. Співорганізатором виставки на території Східної України є Генеральне Консульство Республіки Польща в Харкові.

Проведення виставки в Дніпропетровському університеті імені Альфреда Нобеля ініційовано БО "Українсько-польський центр сприяння розвитку менеджменту, підприємництва та інвестицій" в рамках програми співпраці з Генеральним Консульством Республіки Польща в Харкові.
 

Брифінг для представників ЗМІ Дніпропетровська відбудеться
25 квітня в 10.50 в конференц-залі Українсько-Польського центру Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля (ауд. 2502, корпус В, 5 поверх).

Спікери: Секретар ради охорони пам'яті битв і мучеництва у Варшаві Анджей Кунерт, Генконсул РП у Харкові Ян Гранат і, можливо, Надзвичайний і Повноважний посол РП в Києві Генрик Литвин


Координація:
(067) 264-32-81 Анна Валеріївна Гронська, керівник проектів і програм медіа-центру Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав ceny bab 24 квітня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска