Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Виставка історичних картин баталіста Артура Орльонова «Україна Славетна»

26 ЛИСТОПАДА - 15 ГРУДНЯ

Дніпропетровський художній музей (вул Шевченка, 21)

Циклживописних і графічних творів Артура Орльонова, що експонуватимуться у ДХМ, підготовлено у рамках загальнонаціонального проекту «Україна: історія великого народу». Ці роботи маляр створив у співпраці з істориками та краєзнавцями. Зокрема, науковим консультантом циклу виступив відомий учений, кандидат історичних наук Михайлом Відейко.

Сюжети всіх 12 репрезентованих на виставці робіт пов’язані з видатними постатями в історії нашої держави, якими українці можуть пишатися: засновники міста Києва – князі Кий, Щек, Хорив та їхня сестра Либідь, князі Острозькі, Богдан Хмельницький та полковник Іван Богун. У творчості Артура Орльонова тісно сплелися історія та духовність.Мистець постійно звертається до періоду становлення української культури, що можна побачити у таких творах, як «Князь Федір Острозький» та «Патріарх Кирило Лукаріс».

Цикл «Україна Славетна» Артура Орльонова експонуватиметься усіма великими містами України. Відвідувачі виставок, які вже пройшли, зізнавалися, що вжез першого погляду картини вражають і своїм форматом, і змістом. 

Артур Олегович Орльонов народився 1973 року в Ташкенті. У 1988-1992 роках навчався у Ташкентському художньому училищі ім. П. П. Бенькова. 1999 року закінчив Національну академію образотворчого мистецтва й архітектури України, а 2003-го - аспірантуру  (батальне мистецтво). Сьогодні він є головним художником студії Українського батального мистецтва. Його роботи знаходяться у Центральному музеї Збройних сил України, Львівській національній галереї мистецтв, Національному заповіднику «Хортиця», вишах та у приватних колекціях. За свою діяльність Орльонов нагороджений орденом св. Володимира, орденом Кирила та Мефодія, почесною відзнакою орденом Геродота Галикарнаського, орденом Нестора Літописця.

Виставку Артура Орльонова у ДХМ організовано за підтримки Загальнонаціонального оргкомітету культурно-мистецького проекту «Україна Славетна» і Департаменту культури Дніпропетровської облдержадміністрації.Організатори національного проекту впевнені, що саме знання і розуміння спільної історії в змозі об’єднати всіх українців.

Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00), вихідний – п’ятниця, перший понеділок місяця - сандень

Тел.: 744-60-35, 47-33-38

        

 

Про авторів

Дніпропетровський художній музей

Додав nady 01 грудня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска