Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / «+1» III-я звітна фотовиставка фотоклубу «Автор»

09-23 КВІТНЯ

м.Дніпропетровськ, музей «Літературне Придніпров’я», пр. Карла Маркса, 64

Третя звітна фотовиставка Дніпропетровського міського фотоклубу «Автор» під символічною назвою «+1». В експозиції представлена 71 робота 21 члена клубу, яка була знята авторами за минулий рік.

Художній керівник фотоклубу «Автор» – один з відомих дніпропетровських фотомайстрів, голова дніпропетровської організації НСФХУ – Олексій Шпак.

И знову з першими променями теплого весняного сонця творчість приходить у наше місто, і фотоаматори, й професійні фотохудожники збираються щоб поділитися своїм розумінням і баченням світу.

Ще один рік – це багато чи мало? Якось непомітно він промайнув, и ось фото-клуб «Автор» представляє свою третю звітну фотовиставку під символічною назвою «+1». Ця виставка демонструє динамічний ріст і формування індивідуального стилю фотоклубу, передає потенціал и авторську манеру кожного з його членів.

За результатами ретельного відбору учасники виставки представлять на суд глядачів 71 роботу 21 автора. Відвідувачі виставки побачать репортаж і жанрові знімки, художній портрет і стріт-фото, пейзаж и натюрморт. Будь то сліпі відбитки у півтонах чи технічні великоформатні роботи, їх єднає одне – намагання побачити цей світ яскраво, незвично, «по-авторські» и донести це бачення до глядача.

«Ми бажаємо поділитися з глядачем тим, чим ми жили увесь цей рік, чому ми навчилися. Ми розповімо вам про час, про красу, про правду» - говорить художній керівник фотоклубу «Автор» Олексій Шпак.

Тут, у фотоклубі, ми ділимося один з одним технічними навичками, а найголовніше – філософією фотографії. А також тим, як правильно передати своє бачення людям. Адже кожна фотографія – це автопортрет власної душі, розповідь о про якусь частку себе, що відбилася у житті. И це дещо більше, ніж просто техніка, адже більша частина роботи фотографа робиться не розумом, а серцем. Коли настрій, ідеї й думки приймають форму и живуть незалежно від автора. И гарна робота – та, яка буде цікавою іншим людям.

«Камера – це інструмент, який вчить людей, як бачити без камери» - Дороті Ланж. Ось чому для багатьох так важливо приходити до фотоклубу – адже це коло друзів, однодумців, які розуміють і підтримують один одного у своєму захопленні фотографією, мислять у східному напрямку і при цьому бачать її по-різному. Так ми отримуємо досвід фотографії. Так народжуються нові традиції, і робиться свій внесок у формування дніпропетровської школи фотографії. И цим нашим захопленням ми й бажаємо поділитися з відвідувачами виставки.

Фотоклуб «Автор» був заснований 22 вересня 2004 року. За майже чотири роки свого існування він пройшов великий шлях, став більш самостійним, цікавим, вимогливим до себе.

Кожен тиждень у фотоклубі збираються як починаючі фотоаматори, так і відомі фотографи, і у дружній обстановці говорять про фотографію. У клубі проводяться внутрішні конкурси, теоретичні семінари і виїзні фотосесії, а також зустрічі з відомими фотографами, художниками и просто цікавими людьми. Мета фотоклубу – не стільки навчання, скільки формування творчих здібностей членів клубу, пошук нових ідей, нових форм роботи, розвиток и становлення його учасників як фотохудожників.

Так за минулий рік члени фотоклубу приймали участь у декількох українських фотоконкурсах, а також у міжнародних фотосалонах. Один з членів клубу був прийнятий у Національну Спілку Фотохудожників України. Членами фотоклуба були проведені персональні фотовиставки. Фотоклуб приймав участь у «Фестивалі фотоклубів» (Київ, травень 2007 року). Постійно діє форум и галерея фоторобіт членів клубу на сайті клубу.

Фотографія – це пристрасть. Пристрасть, яка веде нас в найвіддаленіші кути нашого міста, країни, планети, змушує мерзнути і мокнути у пошуках кращого кадру, працювати ночами над відзнятим матеріалом, читати книжки і статті на тему фотографій, і знімати, знімати, знімати … Фотографія стала часткою наших снів, можливо, вона стане і часткою ваших.

Ще одна виставка, яка надихає – «+1».

Фотоклуб «Автор» запрошує журналістів прийняти участь у прес-конференції, присвяченій відкриттю фотовиставки «+1».

Прес-конференція і відкриття виставки відбудуться 9 квітня 2008 року о 17:00 на 2-му поверсі музею «Літературне Придніпров’я».

 

Про авторів

Фотоклуб «Автор»

Додав Art-Vertep 04 квітня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска