Увійти · Зареєструватися
 

Дніпро / Кіноклуб А КІНО запрошує на рок-уікенд "Рокюментарі тур. Два в одному"

15-16 СІЧНЯ 16:00.15:00

Арт-центр Я Галерея в Дніпропетровську (вул. Гусенка, 17)
вхід вільний

Кіноклуб А КІНО запрошує на рок-уікенд з джемом, масштабною дискусією про минуле и майбутнє рок-музики та джазовим концертом! На вас чекає кіно, що показує музику і музика, що назавжди змінила кіно!

15 січня

Приготуйтесь, зараз буде голосно! / It Might Get Loud, США, 2008, `97 хв.

Режиссер: Девіс Гуггенхайм

У ролях Джек Уайт, Едж, Джиммі Пейдж

«Хто сказав, що за гітару потрібно платити гроші?» - запитує чи то себе, чи то глядача Джек Уайт, щойно змайструвавши інструмент із якогось мотлоху. Потім збирає валізу і прямує до Лос-Анджелесу, де на нього вже чекають Едж і сивий Джиммі Пейдж. Усі троє ділитимуться один з одним своїми історіями і таємницями майстерності гри на гітарі. Але цей фільм лише виглядає таким собі триб‘ютом головному інструментові другої половини двадцятого століття. Варто лише пильніше придивитися, аби помітити, що кіно оповідає ні про гітару, ані про трьох представників трьох різних поколінь, а про одну людину. Про одного гітариста і одну музику, яка з роками майже не міняється, проте від того не стає менш актуальною – про музику, яка перевернула другу половину минулого століття, давши вихід потужному потокові здавлених людських емоцій.

Режисер Девіс Гуггенхайм – син видатного американського документаліста (свого часу останній був популярнішим, ніж наразі є Майкл Мур, і зібрав небачену кількість золотих статуеток Американської кіноакадемії). Володар «Оскару» за «Незручну правду» зняв, мабуть, найкращий на сьогодні свій фільм. Стрічку, яка, за великим рахунком, є метафорою людського життя, розказаного відверто і без фальші.

Початок – 16.00

16 січня

Блюз: Повертаючись з далеких мандрів / The Blues: Feel Like Going Home, США, 2003, `111 хв.

Режисер: Мартін Скорсезе

У ролях Корі Харріс, Тадж Махал, Отар Тернер, Мадді Уотерс

Одна з семи частин масштабного документального дослідження The Blues, присвяченого легендарному музичному спадку «чорної» Америки і її сучасній долі.

Поставлений ініціатором і продюсером проекту Мартіном Скорсезе, одним із найвпливовіших майстрів епохи рок-н-ролу, і сучасним режисером номер один в Америці, фільм «Повертаючись з далеких подорожей» - це спроба віднайти африканське коріння блюзу. Доки сучасний блюзмен Корі Харріс подорожує від дельти Міссісіпі до Малі та Західної Африки, аби відшукати відповіді на численні запитання щодо народження джазу і блюзу, на чорно-білих кадрах екрану з`являються священні монстри - Роберт Джонсон, Сон Хуас, Джон Лі Хукер і Мадді Уотерс.

Початок – 15.00

 

Керівник А Кіно: кінокритик Андрій Алферов.

Вхід безкоштовний.

Обов’язковий попередній запис за телефоном: /056/ 713 5 713

У програмі кіноклубу можливі зміни, слідкуйте за інформацією: www.yagallery.com.ua

 

Про авторів

Арт-центр Я Галерея

Додав Chyzh 09 січня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска