Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Андрій Курков, Галина Вдовиченко та Андрій Кокотюха в Дніпропетровську

22 КВІТНЯ 18:00

Музей «Літературне Придніпров’я»
Вхід вільний!

У рамках конкурсу «Коронація слова» в Дніпропетровську відбудеться творчий вечір Андрія Куркова, Галини Вдовиченко та Андрія Кокотюхи.

Андрій Курков народився 23 квітня 1961 рокуу селі Будогощ Ленінградської області. Виріс у Києві. У 1983 році закінчив Київський державний педагогічний інститут іноземних мов.

З 1985 по 1987 роки служив охоронцем в Одеській тюрмі.

Закінчив Школу перекладачів японської мови. Працював редактором видавництва «Дніпро», сценаристом на кіностудії О. Довженка, викладав у Белл Колледжі (Кембридж, Англія). З 1988 року - член англійського ПЕН-клубу.

Член Спілки кінематографістів України та Національної спілки, член Європейської кіноакадемі, постійний член жюрі премії Європейської кіноакадемії «Фелікс».

Автор численних романів та книжок для дітей. За його сценаріями поставлено понад 20 художніх і документальних фільмів.

Курков — єдиний письменник країн пострадянського простору, чиї книжки потрапили в топ-десятку європейських бестселерів. Його найпопулярніший роман «Пікнік на льоду» було продано в Україні накладом 150 тисяч примірників — більше, ніж будь-яку іншу книжку будь-якого іншого сучасного українського письменника.

Автор книг «Не приведи мене в Кенгарак» (1991 р.), «11 незвичайностей» (1991 р.), «Бікфордовий світ» (1993 р.), «Пікнік на льоду (про київські пригоди пінгвіна Мишка)» (1997 р.), «Добрий ангел смерті» (1997 р.), «Милий друг, товариш небіжчика» (2001 р.), «Остання любов президента» (2004 р.), «Улюблена пісня космополіта» (2005 р.), «Пригоди пустомеликів» (2007 р.), «Школа котовоздухоплавання» (2007 р.), «Нічний молочник» (2007 р.).

Автор сценаріїв «Вихід» (1990 р.), «Яма» (1991 р.). «Недільна втеча» (1991 р.), «Ніч про кохання» (1992 р.), «Єлисейські поля» (1993 р.), «Ляпка» (1993 р.), «Смерть постороннього» (1996 р.), «Приятель небіжчика» (1997 р.).

Галина Вдовиченко народилась на Півночі, на Кольському півострові. У дитинстві доводилося часто переїжджати з місця на місце. Вчилася у школах Івано-Франківська, Надвірної, Рави-Руської, Москви. Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету ім. Ів. Франка. Працює заступником головного редактора щоденної газети «Високий Замок». Має доньку та сина.

Має чимало захоплень. Деякі з них - гірські та водні лижі, дизайн одягу та інтер’єрів, колекціонування вечірніх торбинок та рукавичок...

У вересні 2008 року у видавництві «Нора-Друк» вийшов дебютний роман Галини Вдовиченко «Пів’яблука», який отримав спеціальну відзнаку «Вибір видавців» конкурсу «Коронація слова» та став кращою книгою року мережі книжкових супермаркетів «Емпік» в номінації «Дебют року», за півроку продажу витримав вже третє видання.

Андрій Кокотюха народився 17 листопада 1970 року в м. Ніжині, в родині зварювальника і медичної сестри. Перший художній твір написав у віці 7 років. Хоча власне художні якості цього твору досі ніким не оцінені. До 12 років читав і писав лишен казки.

Мріяв стати бібліотекарем. Працював збиральником меблів, різноробочим та муляром на будівництві. Але закінчив факультет журналістики Київського університету ім Т. Шевченка.

Перше оповідання опубліковане в 1987 році. У 1991 році написав кримінальну повість «Шлюбні ігрища жаб», яка, через брак інших зразків прози, отримала в 1995 році нагороду видавництва «Смолоскип». Після виходу окремою книжкою в 1996 році повість стала називатися «романом», отримала позитивну оцінку від батьків та друзів автора, і широкий негативний розголос у пресі. Завдяки чому А. Кокотюха відразу став одним із відомих сучасних українських письменників.

Книжки А. Кокотюхи виходили і далі виходять практично в усіх українських видавництвах, котрі видають сучасну літературу: «Смолоскип», «Кальварія», «Фоліо», «Піраміда», «Нора Друк», «Зелений Пес», «Грані-Т», «Книжковий клуб сімейного дозвілля». Він постійно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами.

 

Про авторів

Андрій Курков , Галина Вдовиченко , Андрій Кокотюха

Додав Art-Vertep 07 квітня 2009

Коментарi

Ложка-Зелена
16 квітня 2009

Курков? Це певне одна з небагатьох постатей географічно українського письменства, що заслуговує на лаври. Ціваво було б відвідати.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска