Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Донецьк / Гендер в ІЗОЛЯЦІЇ: право на самоконструірованія в умовах патріархату

20 КВІТНЯ - 08 ЛИПНЯ 10:00-18:00

Платформа культурних ініціатив Ізоляція (вул. Світлого Шляху, 3)

МЕДПУНКТ открывается 20 апреля 2012 г. выставкой «Гендер в ИЗОЛЯЦИИ: право на самоконструирование в условиях патриархата», посвященной гендерной проблематике в украинском контексте.

Самоконструірованія лежить в основі продуктивного розуміння гендера. Люди поводяться як "жінки" і "чоловіки" не тому, що народилися з певними біологічними характеристиками, а тому що суспільство, в якому вони живуть, навчило їх думати про ці характеристики певним чином. Граючи ролі "жінок" і "чоловіків", люди підтверджують думку про те, що гендер по суті перфоматівен. Патріархат функціонує як гендерна поліція, як диктаторська система, яка нав'язує вузькі поведінкові рамки і застосовує репресивні заходи до тих, чий психологічний, фізичний та інтелектуальний досвід не відповідає фашизоїдні патріархального виміру. Гендерна проблематика здається особливо гострою в Україну, чия культурна парадигма в більшості випадків базується на патріархальних гендерних нормах.

Ідея виставки - здійснити аналіз основних елементів гендерних конструкцій в українському суспільстві. Одна група художників, що включає Вікторію Миронюк та Романа Боднарчука, Марина Скугарєва, Ксенія Гнилицька, Ладу Наконечний, Лесю Хоменко і Жанну Кадирову, намагається зрозуміти, які соціальні та психологічні механізми змушують людей слідувати неконструктивним гендерних моделей, використовуючи, наприклад, стратегію пристосування, мімікрії . Інша група художниць, Аліна Клейтман, Любов Малікова і Маша Куликівська, за допомогою засобів аб'ектного мистецтва - мистецтва огидного - досліджують відчуття тих, хто не вписується в гендерну норму певного суспільства. Олексій Салманов, Маша Шубіна і арт-дует Synchrodogs, що складається з Тані Щеглової і Романа Новена, досліджують метафоричні шляхи відходу від патріархальних гендерних стереотипів.

Графік роботи експозиції: з 20 квітня 2012 р.; четвер-неділя з 10:00 до 18:00.

З питань організації окремих екскурсій звертайтесь за тел. 38 050 477 26 20

або пишіть нам на info@izolyatsia.org.

 

Про авторів

Платформа Kультурних Ініціатив Ізоляція

Додав Chyzh 02 квітня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска