Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Гурт Свята Ватра Верховина "Україна) 3,61 Mb
Гурт Свята Ватра Калина (2010 р.) 3,41 Mb

Донецьк / Концерт естонсько-українского фолк-бенду "Свята Ватра"

19 ТРАВНЯ 21.00

Бар ОРЕШЕК,вул. Генерала Антонова, 4 (3 поверх Декор Донбас)

19 травня – Донецьк, Бар ОРЕШЕК, Генерала Антонова, 4 (3 поверх Декор Донбас). Початок концерту о 21:00.

«Свята ватра» - це коли запальний український тромбон в поєднанні з естонською дудою народжують феєричну, запальну, не-нордичну і дуже чоловічу енергію; це особливий і харизматичний стиль гри на тромбоні, багатий вокал, грузинський «дудукі» та задля ритму - коса.

Рік заснування гурту - 2005. Найбільше випробовування - тур Балтійським морем влітку 2010 року на історичній естонській річковій баржі J?MMU: тритижнева морська подорож із більше ніж 20-ма людьми на борту 12-тиметрового дерев’яного вантажного судна, грандіозний досвід виживання, радість зустрічі з близькими й друзями в кінці мандрівки. Під час цієї подорожі учасники гурту відчули, що таке сильний вітер і розбурхане море, морська дружба та вміння у стернуванні та корабельній навігації. Нові враження вилилися в теми та емоції у наступних піснях та композиціях.

Разом із ще п’ятьма естонськими історичними суднами «Свята Ватра» пройшла вздовж узбережжя Латвії, Швеції, Аландських островів та Фінляндії, - із зупинками – естонськими фестивалями в багатьох портах. Головна подія фестивалю – вистава першого в світі ТЕАТРУ-ТІНЕЙ-НА-ВІТРИЛАХ під акомпанемент «Святої Ватри», старовинні естонські народні пісні в акустичному виконанні, часто без жодного підсилення звуку, і - величезне вогняне шоу.

В Україні гурт презентує новий подвійний альбом «Зілля зелененьке», що включає найкращі пісні, створені впродовж п’ятирічного «палання», а також документальний фільм «P?ha tuli» (естонською «свята ватра», режисер - Ерік Норкроос). Цей фільм - історія оселення в Естонії українського фольк-рок музиканта Руслана Трочинського, створення гурту разом з естонськими музикантами, розповідь про значення і вплив гурту на естонську та українську фольк-музику, і взагалі - про співіснування життя та мистецтва. Велика частина фільму була відзнята влітку 2009 року під час фольк-експедиції гурту Румунією та українськими Карпатами.

«Всі українські пісні, які я пам’ятаю, – це від моєї бабці, - говорить Руслан Трочинський. - Вона вчила мене любити Землю. В усьому є душа, - в природі, в камінні, в звірах, в птахах … Для нас дуже важливим є виступ саме в Україні».

 

Про авторів

Гурт Свята Ватра

Додав Sh.Ocean 28 квітня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска