Увійти · Зареєструватися
 

Донецьк / Прем'єра шоу-мюзікла «Енеїда»

15 КВІТНЯ 19:00

м. Донецьк, Обласний академічний театр опери та балету

15 квітня (19:00) в Донецькому обласному академічному театрі опери та балету відбудуться гастролі, прем'єра шоу-мюзиклу «Енеїда».

Шоу-мюзикл «Енеїда» - комедійний спектакль у супроводі спеціальної написаної для нього музики, спеціально поставленої хореографії, спеціального анімованого супроводу та спеціально створених декорацій і ляльок. 

«Енеїда» Івана Котляревського  своєю формою та історією - унікальний твір, могутній символ української ідентичності, вона як ніколи актуальна в нашу годину, зважаючи на те, що з  ідентичністю в Україні сьогодні існують певні проблеми.

Передати сценічними засобами нестримне захоплення життям, типові моральні атрибути повсякденного життя українського народу, його систему цінностей, які до болю нагадують сьогоднішній день, передати цю трагікомедію такою, якою її створив автор, опинилося настільки ж складно, наскільки і захоплююче.  

Створене шоу спирається на українську та античну символіку, не оглядаючись, на вже існуючі в українському театральному світі проби інсценувань «Енеїди».  До роботи над постановкою були привернуті молоді професіонали, розроблялися спеціальні ефектні ходи. Завдяки цьому з'явилися такі колоритні і близькі українському серцю персонажі, як добрий п'яненький власник салону вітрів Еол, струнка красуня з модного каталога Юнона, необтяжений зайвим інтелектом начальник Зевс, заводний, жвавий хлопець Еней, однаково готовий як до зустрічі з гарячою любов'ю так і до прощання з нею, як до походу в пекло так і до бесіди з найвищим авторитетом – Зевсом. Результатом творчих зусиль стало це ексклюзивне шоу, де витончено-іронічні настрої та ідеї подані в доступній формі, що легко сприймається сьогоднішнім глядачем.

Творці шоу-мюзиклу, на щастя, не заангажовані українськими «арт-гламур-бомонд-тенденціями».  Для них цей експеримент став своєрідним викликом професійній спрямованості, а з художньої точки зору –  спробою об'єднати різні жанри і форми так, щоб спектакль  став цілісним креатівним посланням глядачеві. 

  • Керівник проекту – Василь Чайкович
  • Режисер – Наталія Орешникова
  • Композитори – Геннадій Донецький, Віталій Повханич
  • Сценографія – Михайло Колодко
  • Художник – Тетяна Улінець
  • Конструктор ефектів і механізмів – В’ячеслав Осавальчук

 

Про авторів

Іван Котляревський , Бар Gung`ю`бazz

Додав Art-Vertep 14 квітня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска