Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Житомир / Перший міжнародний фестиваль «Музика Фридерика Шопена під відкритим небом»

14-15 ЧЕРВНЯ

Замок-музей Радомисль

14-15 червня 2014 року в Замку-музеї Радомисль за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні відбудеться Перший міжнародний фестиваль «Музика Фридерика Шопена під відкритим небом».

 

Формат фестивалю передбачає щоденне шестигодинне безперервне звучання музики Фридерика Шопена на імпровізованій сцені, розташованій під відкритим небом на Острові кохання  та  в стінах самого Замку-музеюРадомисль, в концертній залі.

Твори великого композитора лунатимуть у виконанні солістів Національної філармонії України та спеціально запрошених закордонних виконавців.

2014 рік має всі підстави стати новим поштовхом в популяризації в Україні музики польського композитораФридерика Шопена. Його твори, особливо «Революційний етюд»  лунали на ЄвроМайдані та на імпровізованій сцені по вулиці Грушевського. «Революційний етюд» написаний Фридериком Шопеном під часЛистопадового повстання 1830 року за незалежність Польщі проти московських військ.

 Це особливо знаменно й тим, що поляки брали активну участь у цьогорічних революційних подіях. Польські і українські прапори були разом на  Майдані. В Польщі лікувалися наші поранені революціонери.

У Республіці Польща міжнародний фестиваль «Шопен і його Європа» - найкрупніший в Європі музичний захід, пов’язаний з іменем великого польського композитора. Один з найпрестижніших європейських музичних фестивалів, який щороку проходить у Варшаві і збирає під відкритим небом декілька сотень прихильників творчості композитора з усього світу.

Започаткований в Україні міжнародний фестиваль «Музика Фридерика Шопена під відкритим небом» є ще одним засобом популяризувати творчу спадщину Фридерика Шопена і  послужити справі зближення наших двох народів.

Учасники фестивалю

- Піотр Шиховський – лауреат міжнародних конкурсів піаністів.

 - Інеса Порошина, солістка Національної філармонії України, лауреат всеукраїнського конкурсу піаністів ім..Лисенко,

                                                         -  Лариса Деордієва, солістка Національної філармонії України.

Детальніше про фестиваль:http://chopin.radozamok.com.ua/

Контактний телефон: 097 070 10 07

 

 

Про авторів

Культура

Додав nady 11 червня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска