Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / Запрошуємо усіх в Софію Київську на фестиваль «Країна Мрій. Вертеп»!

19 ГРУДНЯ - 19 СІЧНЯ

Національний заповідник «Софія Київська»

З 19 грудня по 19 січня на території Національного заповідника «Софія Київська» фестиваль «Країна Мрій» розгорне дійства традиційного зимового циклу свят.

З давніх давен в Україні шанували та урочисто відзначали всі зимові свята. Фестиваль «Країна мрій» за сприяння магазину дитячого одягу Bonpoint, запрошує всіх на Різдвяну програму «Вертеп» – низку зимових святкувань, відтворених за давніми традиціями нашого народу. Відкриття фестивалю відбудеться 19 грудня – у день Святого Миколая, що є одним із улюблених свят кожного дітлаха. А відтоді місяць поспіль у Софії Київській відбуватимуться святкові різдвяні події – відкриття різдвяної шопки, народні танці й співи, виступи найкращих фольклорних гуртів, а також вертепи, водіння кози, обряд «Маланки та Василя», колядування та щедрування… Повний оберемок розваг для дітей та дорослих! І нарешті 19 січня, на Водохреща – обрядове спалення дідуха та завершальна велика концертна програма за участю Олега Скрипки та «Ле Гранд Оркестру», Марії Бурмаки та Тараса Чубая.

«Завдання і мета нашого проекту – відродити звичаї, котрі побутували в Україні і їхній зміст, – відзначає Олег Скрипка, – дати змогу українцям зазирнути в цю відроджену традицію, зрозуміти її та прищепити до сучасного життя. Адже лише те суспільство, яке культивує і береже віковічні надбання культури свого народу, досягне розквіту».

Організаторами проекту є фестиваль «Країна Мрій» та мистецька агенція «Арт Велес». Генеральний спонсор проекту – магазин дитячого одягу Bonpoint.

Програма:

ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ – 19 грудня (субота), 18:00

РІЗДВО У СВІТІ – 25 грудня (п’ятниця), 17:00

РІЗДВО – 8 січня (п’ятниця), 17:00

СТАРИЙ НОВИЙ РІК (МАЛАНКА, КОЗА) – 13 січня (середа), 17:00

СВЯТОГО ВАСИЛЯ – 15 січня (четвер), 17:00

ВОДОХРЕЩА – 19 січня (вівторок), 19.00

За довідками звертайтесь за тел.: (067) 4463534, або пишіть на адресу pr.vopli@gmail.com

 

Про авторів

Фестиваль Країна мрій

Додав Art-Vertep 15 грудня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска