Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Джаз Sergey Davydov - Anatoly Gerasimov. The Night 9,22 Mb

Київ / ОКешкін Джаз: новий дитячий джаз-фестиваль

22-23 ТРАВНЯ

Культурно-освітній центр «Майстер Клас» (вулиця Івана Мазепи, 34 (навпроти Лаври)

22 - 23 травня 2010 року в Культурно-освітньому центрі «Майстер Клас» відбудеться перший Міжнародний дитячий джазовий фестиваль «ОКешкін Джаз».

Новий фестиваль представляють Культурно-освітній центр «Майстер Клас», Олексій Коган і продюсерський центр «Jazz in Kiev».

Протягом двох фестивальних днів перед столичною публікою виступлять близько 20 юних музикантів, серед них - як солісти, так і повноцінні дитячі джазові колективи. Причому це будуть не тільки кияни, але і одесити, і гості з інших країн (повна програма з вказівкою всіх її учасників буде опублікована пізніше). Протягом усього фестивалю разом з дітьми буде працювати стейдж-бенд, що складається з професійних музикантів, керувати яким буде відома джазова піаністка і педагог Наталя Лебедєва. А значить, юні джазмени отримають чудову можливість не лише показати, що вони вже вміють, а й повчитися у старших колег.

Придбати новий досвід майбутнім зіркам джазовим допоможуть і спеціальні гості фестивалю «ОКешкін Джаз»: нью-йоркський піаніст Міша Циганов, вже виступав у Києві на фестивалі Jazz in Kiev 2008 у складі United Quintet, і частий гість України, польська барабанщик Кшиштоф Завадський (Krzysztof Zawadzki ).

Поява дитячого джазового фестивалю в Києві актуально, так як нове покоління джазових музикантів сьогодні практично не має можливості виступати перед широкою аудиторією. Сцену юним джазменам надають, по суті, лише три київських джазових фестивалю: «Єдність», «Зимові джазові зустрічі пам'яті Євгена Дергунова» і «Вечори пам'яті Володимира Симоненка». Однак велика кількість дорослих учасників не дозволяє дітям відчути себе тут по-справжньому в центрі уваги публіки. А діти з інших міст і, тим більше, країн, приїжджають сюди досить рідко. Красивий міжнародний дитячий джазовий фестиваль «Атлант-М», який щорічно проходив в арт-клубі «44» і встиг зарекомендувати себе в очах не тільки української публіки, на жаль, вже кілька років не проводиться. Організатори «ОКешкіного Джазу» не ставлять собі за мету зайняти місце попередника. Головне завдання нового джазового фестивалю - дати можливість молодим музикантам показати себе на великій сцені, поспілкуватися і пограти разом з професіоналами, відчути себе частиною великого джазового свята.

Дитячий джазовий фестиваль «Джаз ОКешкін» - логічне продовження спільних освітніх ініціатив продюсерського центру Jazz in Kiev і Культурно-освітнього центру «Майстер Клас». Своєю назвою він зобов'язаний Центру навчання і розваг для дітей «ОКешкін Клуб». Продюсерський центр Jazz in Kiev вже давно співпрацює з «ОКешкіним Клубом», організовуючи дитячі джазові ранки в рамках щорічного осіннього дорослого фестивалю.

Арт-директор і ведучий фестивалю «ОКешкін Джаз» - Олексій Коган.

Організатори фестивалю: Центру навчання і розваг для дітей «ОКешкін Клуб», Школа англійської мови «Оксфорд Клас», Культурно-освітній центр «Майстер Клас» і продюсерський центр «Jazz in Kiev».

 

Про авторів

Джаз

Додав Art-Vertep 20 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска