Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / CologneOFF 2011 – фестиваль як креативний інструмент

14 БЕРЕЗНЯ 14.00

Ґете-Iнститут (вул. Волоська, 12/4, 4-й поверх)
вхід вільний

Німецький культурний центр «Гете-Інститут в Україні» та Фундація Центр Сучасного Мистецтва

представляють програму скрінінгів і лекцію Вільфреда Агріколи де Колонь

CologneOFF 2011 – ФЕСТИВАЛЬ ЯК КРЕАТИВНИЙ ІНСТРУМЕНТ

Лекція стосуватиметься питання того, хто насправді конструює культуру і якими є інструменти конструювання культури. Агрікола де Колонь використовує номадичний фестивальний проект «CologneOFF 2011 – відеоарт в глобальному контексті» як інструмент конструювання своєї ідеї «ідеальної» культури. Вона ґрунтується на різноманітності, мережуванні та співпраці, а також на відео як глобальному медіумі його діяльності – «мистецтва і рухомої картинки».

1 січня 2011 CologneOFF розпочав водночас віртуальний і фізичний тур навколо світу. Номадичний фестивальний проект включає понад 800 відеоробіт із 70 країн, уже таким чином маніфестуючи глобальний аспект. Половину фестивальної програми складають 40 кураторських добірок, а решта – власна фестивальна програма.

Агрікола де Колонь, залишаючись відеохудожником, бачить своє кураторство як форму мистецького самовираження, як нескінченний творчий процес. Тому його кураторська позиція фундаментально відрізняється від завдань музейного куратора, хоча й може мати схожий результат, але від того не менш виправдана і цінна.

Його підхід до кураторства «мистецтва та рухомих кратинок» (Агрікола де Колонь надає перевагу цьому терміну, адже термін відеоарт має свою спеціальну історію) відзначається пристрасним ставленням, навіть любов’ю до мистецтва, вмінням створювати цілісне мистецтво засобами відео. Вільний від будь-якого інституційного контексту, він не має виразної дистанції, яка б дозволила об’єктивно дивитись на відео як мистецький жанр. Натомість тут присутнє його особисте та емоційне захоплення та залучення й міра суб’єктивності, що відображає його глибинну повагу до мистецтва, художників, творів і глядачів, адже Агрікола де Колонь курує для аудиторії. Кураторство для нього не є роботою чи обов’язком, а радше маніфестацією його відповідальності у мистецтві.

Презентація CologneOFF 2011 в Україні (в Києві та Харкові) складається з 18 годин відео, з яких у Києві буде показано 72 відео у 5-ти годинах програми, а в Харкові 194 відео протягом 13-ти годин.

Також 14-15 березня Агрікола де Колонь проведе воркшоп із нет-арту для українських художників «Мистецтво ONLINE» (за підтримки MediaArtLab).

Розклад скрінінгів:

14.00-15.00 Digitalis – аспекти цифрового відео

15.00-16.00 Figure it out! – перформанс у відео

16.00-17.00 Йоанна Райх та інший німецький відеоарт (куратор Агрікола де Колонь)

17.00-18.00 Партнери: Фестиваль ВідеоАрту в Афінах – Екранний Фестиваль в Осло

19.00-20.00 Лекція

20.00-21.00 «Corporate» – підбірка CologneOFF VI

21.00-21.30 Дискусія з аудиторією

Вільфред Агрікола - директор Міжнародного фестивалю відео-арту Cologne OFF, відомий митець та куратор у галузі цифрового мистецтва. Як митець Вільфред Агрікола має понад 100 персональних виставок у близько 70 музеях. Його онлайн та оффлайн проекти, а також персональні мистецькі роботи були представлені на 200 фестивалях, бієнале та виставках медіа-арту в усьому світі, зокрема, на Бієнале Медіа-мистецтва (Меріда, Мексика), Бієнале Електронного мистецтва (Перт, Австралія), Венеційській бієнале (Італія), Бієнале в Сан-Паулу (Бразилія), на Медіа-Арт Фестивалі (Токіо, Японія), Арс Електроніці (Лінц, Австрія), ZKM (Карлсрує, Німеччина) та на багатьох інших.

http://www.agricola-de-cologne.de/

http://video.mediaartcologne.org/

http://coff.newmediafest.org/

http://www.mnac.ro/

http://www.annadwa.org/

http://www.javamuseum.org/

http://www.le-musee-divisioniste.org/mediacentre/

http://www.newmediafest.org/violence/

Вхід - вільний. Лекція йтиме німецькою мовою з українським перекладом.

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав OksanaY 10 березня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска