Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Фестиваль «UA/PL Alternative Music Meetings»

19-20 ЖОВТНЯ 20:00

Фестиваль-ресторація "Диван", пл.Бессарабська, 2
вхід вільний

19-20 жовтня (п’ятниця) в 20:00 в «Дивані» відбудеться фестиваль UA/PL Alternative Music Meetings.

UA/PL Alternative Music Meetings — це платформа для спілкування, обміну та натхнення музичного андеграунду України та Польщі. В основі проекту лежить формула зустрічі: музикантів з публікою, музикантів з музикантами, українських і польських музичних критиків та впливових осіб у сфері альтернативної музики. Цього року фестиваль відбудеться у двох містах — Львові та Києві. Тут виступлять гурти, що репрезентують новаторські тренди польської сцени.

 Ініціатор проекту — Центр Артистичних Дій FIRLEJ. Фестиваль відбувається за підтримки Міністерства культури та народної спадщини Республіки Польща, партнерами проекту також є Агенція АртПоле та Польський Інститут у Києві.

19 жовтня

Baaba feat. Gaba Kulka (PL). Цей проект було створено спеціально для фестивалю UA/PL Alternative Music Meetings 2012. Музика Baaba, за висловлюваннями польської музичної критики, — це джаз нинішнього століття, суміш альтернативи, року і електронної музики. А разом з Габріелою Кулкою, однією з найкращих сучасних вокалісток Польщі, вони створюють новий легкий і щирий музичний світ. В якому чимало й дивних речей: варіації на теми саундтреків, зокрема до фільму «Бал вампірів» Романа Поланскі чи кавери на Iron Maiden.

60 Minut Projekt (PL). Унікальність цього проекту проявляється в багатьох аспектах. По-перше, як кажуть самі артисти, проект… «полягає в сидінні на дивані і грі — одночасно можна пити чай, щось їсти або просто потягуватись». Кожен виступ триває рівно годину, без жодних часових відхилень. Дует користується мінімальною кількістю інструментів, що змушує музикантів максимально використовувати свої навички. Ефект їхнього зв’язку з публікою просто вражає — двоє розслаблених хлопців на дивані і сотні в екстазі на танцполі.

The Kurws (PL). Їх музика — це інструментальний пост-панк, змішаний з краут-роком, американським ноу-вейвом, а також джазовими імпровізаціями. З огляду на діяльність музикантів поза гуртом — а його складають відомі організатори мистецьких заходів — про The Kurws всі знали задовго до прем’єри дебютного альбому «Dziura w Getcie» («Діра в гетто»). І вони зуміли запропонувати дещо цікаве.

20 жовтня

Спочтатку відбудеться відкрита дискусія за участю членів журі та музикантів, а в 20:00 – виступ п’ятірки українських фіналістів.

У Києві відбудеться концерт п’ятірки українських гуртів-фіналістів конкурсу Neuro Music: Stepan i Meduza, Singleton, АтмАсфера, Uncle Tom The Band і Marble Boy. До складу журі увійшли: Вадим Куликов (Київ), музичний оглядач журналу «ШО» і газети «Коммерсант», автор діджейського проекту Бадьян Сауна Систем, що експериментує в течії world-music; Олександр Пролетарський (Одеса), музичний оглядач і головний редактор порталу Artmageddon.Net; Ольга Баранова (Запоріжжя), журналіст, автор мистецьких програм на телеканалі «Алекс». З польського боку: директор Польського Інституту в Києві Ярослав Годун та журналіст Ярослав Шубрич. Перед фінальним концертом відбудеться відкрита дискусія за участю членів журі та музикантів. Запрошуємо всіх охочих долучитися і висловитися — як з приводу ситуації на альтернативній музичній сцені загалом, так і фестивалю і конкурсу Neuro Music зокрема.

Stepan i Meduza. Київське арт-рок-тріо близьке одразу кільком різним поколінням. У старшого Stepan i Meduza викликають ностальгічні почуття, нагадуючи про романтику патлатої молодості з бобінними магнітофонами. Молодшим меломанам також приходиться до смаку цей мікс ретро та альтернативи, абсурду та сатири. Створений у 2010 році гурт нещодавно видав дебютний альбом «Bludnitsa». «Нас надихали звук 80-х, Manchester United, Discovery Channel і, звісно, прекрасна стать», — коментує фронтмен гурту Олександр Бурков.

Singleton. Їх називають одним із найкращих інді-рок-колективів України. Емоційна англомовна лірика вокалістки Аліни Фьодорової поєднується із потужним гітарним звучанням. Перший альбом Singleton — «The High Seas», що з’явився на світ у 2010 році, зібрав понад 100 тис. прослуховувань на міжнародному порталі Jamendo. Гурт виступав на багатьох українських фестивалях, а також на майданчиках Москви, Пітера, Франкфурта. Зараз музиканти працюють над записом другого повноформатного альбому.

АтмАсфера. Назва гурту складається із двох слів: atma, що у перекладі із санскриту означає «душу», та sfera — середовище, в якому вона живе. Колектив працює у стилях world music та indie, експериментуючи з етно-мотивами зі всього світу. Відмінними рисами їхньої музики є багаті вокальні партії та експресивні барабанні соло.

Marble Boy. Цей дует існує трохи більше року, проте вже встиг завоювати симпатії публіки в своєму рідному Харкові. Музика Marble Boy — це гармонійне поєднання клавішних та ударних, до яких додається ексцентричний жіночий голос. «Схоже на дивний сон, на звуки в голові, коли заплющуєш очі, на те, що є всередині», — описують враження від концертів слухачі.

Uncle Tom The Band. Колектив походить з Кривого Рога — найдовшого міста Європи і водночас неспокійного індустріального центру, що не могло не позначитись на їхньому музичному світосприйнятті. Міська романтика і гітарний драйв, ліричність та емоційність, мелодійність і ритмічна чіткість відрізняють композиції цього гурту. Наразі музиканти готуються записати дебютний альбом.

 

Про авторів

Фестиваль UA/PL ALTERNATIVE MUSIC MEETINGS

Додав nady 09 жовтня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска