Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Перший міжнародний музично-поетичний фестиваль «Одна маленька свічка»

18-22 ЖОВТНЯ

Київ

 

Кращезапалити одну маленькусвічку,

Ніжпроклинатитемряву.

Конфуцій

Пам'ятіпоетаЮріяКрижановського

Вперше в Києві 18-22 жовтня 2012 року відбудеться Музично-поетичний фестиваль «Одна маленька свічка». Ідея фестивалю: сприяння взаємодії україномовної та російськомовної традицій поезії та бардівської пісні в Україні, відкриття нових молодих авторів, створення простору для спілкування авторів-початківців з визнаними майстрами слова, встановлення контактів між творчими колективами та окремими авторами.

У програмі фестивалю заплановані музично-поетичні вечори сучасних відомих українських поетів та бардів, географія яких охоплює всю країну: Ігор Павлюк (Львів); Євгенія Баранова (Ялта-Севастополь); Леонід Борозенцев (Вінниця); Ігор Потоцький (Одеса), Євгенія Більченко та Володимир Гутковський (Київ) та ін.

Родзинкою «Однієї маленької свічки» стануть виступи фіналістів Літературного конкурсу організованого Фестивалем. Протягом літа 2012 року усі бажаючі поети-початківці мали змогу спробувати свої сили в таких номінаціях як: українська поезія, російська поезія, українська авторська пісня, російська авторська пісня. Для оцінки висунутих робіт оргкомітет Фестивалю створив компетентне журі з відомих письменників, музикантів і вчених-культурологів України, до складу якого увійшли: Володимир Гутковський, поет, член НСПУ; Євгенія Більченко, поет, доктор культурології, професор кафедри культурології НПУ імені М.П. Драгоманова; Дмитро Долгов, поет, композитор, керівник Київської школи бардів «BardSchool».

Відбір проходив уформі літературної студії на території затишного богемного горища київської бардівської школи. Претенденти на участь у конкурсі читали по 2-3 своїх твори компетентному журі, учасники із інших міст надсилали свої тексти на електронну пошту організаторів. Усього у фінал пройшло 23 поет, серед яких – молоді, але вже цілком професійні майстри слова (наприклад, Юрій Чабан) та юні аматори, що вразили журі харизмою і талантом (наприклад, Діана Сушко). Головна ідея конкурсу: не робити різниці між авторами  з різним ступенем літературних «заслуг» і забезпечувати чесне голосування.

Крім того учасники та гості фестивалю обіцяли провести філософсько-поетичну дискусію про долю поета та його місце в мистецькому середовищі в цілому.  Також працюватиме «вільний мікрофон», де всі бажаючі зможуть поділитися своєю творчістю зі світом.

 

Як зазначає арт-куратор фестивалю поет Євгенія Більченко: «Не для кого не секрет, що  національний сучлітпроцес нині «страждає» на кілька фахових «хвороб» : клановість, штучне роз’ятрювання конфлікту між українською та російською мовами, не менш штучне поглиблення протистояння між «серйозним» класичним академізмом салонного типу та відверто-ярмарковим іронічним постмодерном. Фестиваль «Одна маленька свічка створений з метою пом’якшення цих протиріч.

Фестиваль не спирається на жодну з літературно-естетичних концепцій, окрім концепції чесності. Наша громадська задач , відповідно, – потрійна: на рівні світогляду – проводити ідею діалогу культур і мов в Україні за принципом «активна толерантність через мистецтво»; на рівні суспільної моралі – підтримувати пам’ять про талановитих поетів, що пішли від нас: зокрема, про Юрія Крижановського; на рівні мистецького дискурсу – відкривати нові імена в поезії в контексті усіх стильових напрямів, абстрагувавшись від соціальних брендів і симулякрів «заслуженості», та утверджувати справедливість як єдиний критерій оцінювання таланту молодого автора».

Пропонуємо Вам детальну програму Першого Музично-поетичного фестивалю «Одна маленька свічка», та щиро запрошуємо відвідати наші заходи.

Організатори: Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Українська асоціація культурологів, Національна спілка письменників України, Українська асоціація письменників соціальної та художньої літератури, Київська школа бардів Дмитра Долгова, Альтернативний молодіжний рух "Ветер поэзии".

 

Міжнародний музично-поетичний фестиваль

"Одна Маленька Свічка"

Попередня програма фестивалю (18-22 жовтня 2012 р.) Слідкуйте за змінами на http://litfest.ru/

18 жовтня 2012 - СВІЧА ЛЮБОВІ.

16.00. - 18.00. - "Краще запалити одну маленьку свічку ...": урочисте відкриття фестивалю.

Виступи гостей, фіналістів фестивалю і членів журі.

Конференц-зал Національної спілки письменників України (вул.Банкова, 2, ст. М. «Хрещатик»).

Модератори: Володимир Гутковський, Євгенія Більченко.

 

19.00 - 21.00. - "Оселився я в тій річки ...»: Вечір пам'яті Юрія Крижановського.

Поезія Ю. Крижановського і тексти-посвяти читають: Євгенія Більченко, Валерій Сазонов, Гліб Сітько, Андрій Шадрін, Олена Шелкова, Марія Луценко, Олена Лазарєва (Київ). Авторська пісня на вірші Ю. Крижановського: рок-бард Андрій Пересвет (Одеса). Вільний мікрофон наприкінці вечора.

Будинок актора (вул. Ярославів вал, 7, ст. М. "Золоті ворота").

Модератори: Євгенія Більченко, Валерій Сазонов.

 

19 жовтня 2012 - СВІЧА СПРАВЕДЛИВОСТІ.

19.00 - 21.00. - "У традиціях Подолу»: вечір авторської пісні та класичної поезії.Виступають фіналісти фестивалю (авторська пісня) і гості: Володимир Гутковський, Олена Шелкова, Марія Луценко, Валерій Сазонов (Київ), Ігор Павлюк (Львів), Ігор Потоцький (Одеса) та ін.

Росзарубежцентр / Російський Будинок (вул. Борисоглібська, 2, ст. М. «Контрактова площа»).

Модератор: Дмитро Долгов.

 

20.00 - 23.00. - "Все, що виходить ...": вечір авангардної лірики.Виступають фіналісти фестивалю (поезія) та гості: Євгенія Баранова (Ялта-Севастополь), Віталій Ковальчук, Лєнка Воробей, Максим Самокиш (Харків), Роман Скиба (Львів), Андрій Шадрін (Київ) та багато інших.

Арт-клуб "Ньюкомена" (вул. Ярославів Вал, 33, ст.м. "Золоті ворота", район Львівської площі, біля Будинку художника).

Модератор: Євгенія Більченко.

Поетичний слем для всіх учасників.

Ведучий: Віталій Ковальчук.

 

20 жовтня 2012 - СВІЧА МУДРОСТІ.

15.00 - 17.00. - Літературні читання "Це ознака, що ти - поет".Фіналісти та гості фестивалю читають тексти про долю поета і його місцев мистецтві.

У програмі вечора: автограф-сесія "поета-гуру" Ігоря Павлюка (Львів).

Київська публічна бібліотека ім. Лесі Українки, відділ мистецтв (вул. Велика Житомирська, 4, ст. М. "Золоті ворота").

Модератор: Андрій Шадрін.

 

19.00. - 21.00. - "Дві зошити": поетичний дует Ігоря Потоцького (Одеса) та Євгенії Більченко (Київ).

Будинок композиторів України (вул. Пушкінська, 32А, ст. М. «Театральна»).

 

21 жовтня 2012 - СВІЧА ДІЇ.

17.-19.00. - ФІНАЛ.

Виступ фіналістів фестивалю.

Журі конкурсу: Володимир Гутковський, Валерій Сазонов, Дмитро Долгов, Євгенія Більченко, Ігор Павлюк.

Будинок вчених НАН України (вул. Володимирська, 45-А, ст. М. "Золоті ворота").

 

20.00 - 23.00. - Рольова музично-поетична вечірка альтернативного мистецтва "Хіппі і готи - Проти системи".

 

Поетичні читання. Виступи гуртів "Артіш" (хіппі), "Епіцентр кризи" та "Телері" (готи).

Дрес-код поетів відповідно обраної ролі.

У програмі: автограф-сесії Євгенії Баранової та Віталія Ковальчука (Харків).

Рок-клуб "Прайм", Кудрявський узвіз-5Б (ст. м ". Контрактова площа").

Модератор: Немезіда Соул

 

22 жовтня 2012 - СВІЧА СЕРЦЯ.

16.00 - 18.00. - Урочисте закриття фестивалю.

Нагородження переможців.

Актовий зал гуманітарного корпусу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (вул. Тургенівська, 8/14. Площа Перемоги, м. "Університет").

Модератор: Євгенія Більченко.

 

20.00. - 22.00. - "Всісвічки": Гала-концерт в клубі "Ленін".

Фінальні виступи всіх гостей і учасників.

Рок-клуб "Ленін" (вул. М. Грінченка, ст.м. "Деміївська", "Либідська", Центральний автовокзал).

Модератор: Павло Броскій.

 

Контакти:

067 601 40 16 (Євгенія Більченко, куратор, журі).

097 389 62 47 (Валерій Сазонов, спів-куратор, журі)

093 339 76 46 (Ольга Гончар, ЗМІ)

E-mail: yevzhik@mail.ru

 

 

Про авторів

Фестиваль Одна маленька свічка

Додав nady 11 жовтня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска