Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Екскурсія «Київські місця Казимира Малевича»

13-27 ЖОВТНЯ 12:00-15:00

зустріч біля Агентства УНІАН, вул. Хрещатик, 4
25 грн.

CSM (Фундація Центр Сучасного Мистецтва) Польський Інститут у Києві в рамках програми Премії ім. Казимира Малевича запрошують на екскурсію "Київські місця Казимира Малевича"


13 жовтня, субота,12.00 – 15.00
27 жовтня, субота,12.00 – 15.00
(зустріч біля Агентства УНІАН, вул. Хрещатик, 4)
Екскурсію веде Ганна Бура



Відомо, що Казимир Малевич не лише народився у Києві. Тут минуло його дитинство, тут він отримав перші уроки живопису, з Києвом пов’язані його найплідніші викладацькі роки й остання прижиттєва виставка. Натомість сьогодні пам’ять про перебування визначного митця в Києві є доволі невиразною, а безліч фактів лишаються маловідомими.

Два роки тому, прагнучи віднайти сліди забутої історії та відновити пам’ять міста про видатного художника, Фундація Центр Сучасного Мистецтва та Польський Інститут у Києві ініціювали створення екскурсійного маршруту «місцями Малевича». Маршрут розробила екскурсовод Ганна Бура. У підготовці матеріалів брав участь український дослідник, автор книг, виставок і фільмів про Малевича - Дмитро Горбачов.

Екскурсійний маршрут розпочинається біля Олександрівського костьолу, де хрестили новонародженого Казимира, зупиняється в місцях, найбільш часто ним відвідуваних, та завершується в стінах Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, де Малевич викладав у 1928-30 роках.

Екскурсія відбувається в рамках мистецької Премії ім. Казимира Малевича, заснованої 2008 року з нагоди 130-річчя від дня народження митця. Премія, ініціатором котрої став Польський Інститут у Києві в партнерстві з Фундацією ЦСМ, - є свідченням пам'яті та визнання Казимира Малевича. Детальніше про Премію та умови участі читайте на сайтах CSM та Польського Iнституту у Києві.

Тривалість екскурсії – 3 год.
Вартість – 25 грн.


Для участі в екскурсії необхідно попередньо зареєструватися за мейлом art@cca.kiev.ua або телефоном 044 501 94 61, обов’язково вказавши вибрану дату.
Кількість місць обмежена. Якщо Ви записались на екскурсію – не забудьте про це, будь ласка!

 

Про авторів

Казимир Малевич

Додав nady 11 жовтня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска