Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / ХІІ міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez»

13-14 ЛИСТОПАДА

КМЦ НаУКМА (вул. Іллінська, 9)

Джазовий клуб Jazzva спільно з Мистецьким об’єднанням Дзиґа (Львів) та Польським інститутом 13 та 14 грудня приймає у Києві ХІІ Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez.

Jazz Bez — це транскордонний музичний марафон, який щороку єднає довкола джазу десятки виконавців і тисячі слухачів з культурних центрів України та Польщі. Він є найбільш масштабним джазовим фестивалем України.

Вже дванадцять років поспіль Jazz Bez провокує публіку до роздумів, а музикантів — до пошуку нових відтінків джазу та експериментів. Родзинкою цього заходу є поєднання максимальної кількості джазових стилів: swing, fusion, bebop, jazz rock, funk, cool, free jazz.
Фестиваль об’єднає 15 міст України та Польщі: Львів, Луцьк, Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Севастополь, Одесу, Перемишль, Люблін, Санок, Новицю, Ярослав та Білосток, де одночасно виступатимуть джазові колективи світового масштабу. В рамках події джазуватимуть більше 100 музикантів з США, Канади, Ізраїлю, Німеччини, Швейцарії, Великобританії, Португалії, Росії, Литви, Польщі та України.

Вперше в історії фестиваль повноцінно відбудеться у Києві великим концертом двох міжнародних джазових проектів: Vinita Formation (СШАКанада) та High Definition (Польща).
 

13 грудня

VINITA FORMATION є вдалим поєднанням кращих зразків сучасного мейнстрим-джазу з присмаком актуального нью-йоркського звучання, істинного «чорного» ритму та захоплюючих інтелектуальних експериментів. Очолює квартет Стейсі Діллард (саксофон), який отримав визнання таких метрів як Уінтон Марсаліс та Рой Хардгрув, і є одним з яскравих представників сучасної джазової сцени. В складі також: Френк Паркер (барабани), який записав з Куртом Елінгом спільний альбом Man in the Air, номінований на Греммі, а також співпраця з Джоном Патітуччі, Роєм Хардгрувом, Джо Ловано, Ренді Брекером та іншими зірками; Скотт Кемп (контрабас) та Алекс Максимів (гітара).

HIGH DEFINITION є одним з найактуальніших складів джазової Польші. Молоді виконавці сміливо експериментують. Гурт є новою хвилею в авангардній музиці, що підтверджують впевнені та успішні виступи на європейській сцені, і незабаром на них чекає тур по США.
Лідер гурту Пьотр Ожеховскі — молодий віртуозний піаніст, який став переможцем в одному з найвідоміших джазових фестивалів світу Montreux Jazz Festival 2011 та співпрацював з таким композиторами як Кшиштоф Пендерецький, Стівен Райх та гітаристом Portishead Адріаном Атлі.
В активі колективу співпраця та спільний тур з Ренді Брекером (труба) та впевнена перемога у конкурсі Jazz Hoeilaart 2011.
В складі також: Матеуш Сліва (саксофон), Алан Викпіш (контрабас) та Патрік Добош (барабани).

КМЦ НаУКМА, Актовий зал
вул. Іллінська, 9
19:00
Ціна квитків: 150, 100, 80 грн.
(для студентів 50 грн)

 

14 грудня

MARINITA TRIO – це органічне поєднання різних фольклорних традицій із джазовою та академічною музикою. Солістка гурту Марина Захарова блискуче володіє голосом та інструментом, має барвисту етнічну манеру співу, легко і природно використовує складні ритми, притаманні близькосхідній, тюркській, балканській та ромській традиціям. В складі також: Євген Седько (гітара) та Орхан Агабейлі (перкусія).

КМЦ НаУКМА, Підwall
вул. Іллінська, 9
20.00
Ціна квитків: 60 грн.


Акредитація журналістів:
Олексій Карпович
jazzvaclub@gmail.com
063 773-54-00

Про бажання взяти інтерв‘ю у музикантів прохання повідомляти завчасно!

 

Про авторів

Фестиваль Jazz Bez

Додав nady 26 листопада 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска