Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Загальноєвропейський конвент любителів фантастики Єврокон-2013

11-14 КВІТНЯ

Єврокон пройде в рамках книжкового ярмарку «МЕДВІН: Книжковий світ» в КиївЕксопоПлазі (вул. Салютна, 2-Б).

З 11 по 14 квітня 2013 року в Києві пройде Загальноєвропейський конвент любителів фантастики Єврокон-2013. Вже в 35-те аматори фантастики з різних країн Європи і не тільки зберуться, щоб протягом чотирьох днів дізнатись краще про літературу один одного, поспілкуватися та обмінятися досвідом.

Вперше Єврокон проходив в Україні у 2006 році. Україна першою серед країн СНД виборола право на проведення фестивалю. Тоді Україну відвідав мастодонт світової наукової фантастики Гаррі Гаррісон, Ейлін Ганн (США) Анджей Сапковський (Польща), Сергій Лук'яненко (Росія), Леон Арсенал (Іспанія), Ерік Симон (Німеччина), Атанас Славов (Болгарія), Роберто Квалья (Італія) та інші.

Зазвичай одне місто приймає Єврокон як мінімум через 10 років, але високий рівень організації конвенту минулого разу дозволив Україні поборотись за дострокове проведення фестивалю. Під час голосування у 2011 році деякі учасники знялися на користь України.

За місяць до фестивалю свою участь підтвердили учасники із 22 країни, зокрема із США, Франції, Італії, Німеччини, Великобританії, Швейцарії, Норвегії, Австрії, Бельгії, Фінляндії, Швеції, Хорватії, Латвії, Польщі, Словаччини та ін.

Основна концепція Єврокону-2013, за словами організаторів, – «показати Європі Україну» на противагу «прийняти Європу», яка була у 2006 році. Акценти в програмі фестивалю будуть на український письменниках – Марина та Сергій Дяченки, Генрі Лайон Олді, Тимур Литовченко, Володимир Арєнєв, Яна Дубинянська.

Єврокон пройде в рамках книжкового ярмарку «МЕДВІН: Книжковий світ» в КиївЕксопоПлазі (вул. Салютна, 2-Б).

 

Про авторів

Єврокон . , Марина та Сергій Дяченки , Генрі Лайон Олді

Додав nady 23 березня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска