Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

АртПоле НагУаль. Никодим играет с облаками (2009 р.) 6,50 Mb

Київ / Заходи АртПоля на ГогольFESTі

14-21 ВЕРЕСНЯ

в екологічно-мистецькому чілауті від АртПоля,

АРТПОЛЕ НА ГОГОЛЬFEST 
арт-кластер «Видубичі»

14 вересня о 14:00 — в екологічно-мистецькому чілауті від АртПоля зустріч з музикантами гуртів ДахаБрахаPort Mone i Karbido. Чілаут інспірований Унежем та Хмелевою, селами Дністровського каньйону, де відбуваються фестивалі та волонтерки, вирощуються дерева гінкго та нові музичні проекти. Тут, в оточенні платанів з Хмелевої, можна поспілкуватися з авторами та учасниками цих проектів, а також зануритися в наддністрянські дощі і тумани й відчути скільки енергії й добра здатна дарувати та земля, скільки сили і терпіння є в дністровському космосі…

21 вересня
14:00, Вулична музична сцена — Уніж-Цех (вхід вільний)
16:00, Кінозал — вистава «Альберт, або Найвища форма страти» (вхід 70 грн., квитки можна придбати на parter.ua та 1001bilet.com.ua, а також в касах)
22:00, Музична сцена — Gutzul Magik Foundation (вхід вільний)
а також у дитячій програмі о 12:30 (Аудиторіум, co-working) — майстерня з витинанки «Я+маска»

На ГогольFestі агенція АртПоле вперше представить три перформанси, в яких задіяні три добре відомі харизматичні особистості з міста Івано-Франківськ, цього разу — у співпраці з талановитими музикантами й художниками зі Львова, Києва, Москви…

Юрій Андрухович — письменник і перекладач, безпосередній учасник Станіславського феномену, який свого часу новою постмодерною формою підірвав загальне уявлення про українську культуру. Андрухович і надалі багато експериментує, часто проявляючись не лише як автор текстів, але і як співак, і як актор, що йому вдається. Під час ГогольFestу можна переконатися в цьому, побувавши на виставі«Альберт, або Найвища форма страти»за його новим твором. «Альберт» — гра слів, інтонацій, жестів, що виникає у відчайдушній, ризикованій і водночас гармонійній взаємодії з чудовими музикантами — контрабасистом Марком Токарем і співачкою Уляною Горбачевською. Виставу доповнює тонка, іронічна, пронизлива графіка Анатолія Бєлова, що оживає під час вистави завдяки роботі vj-group «CUBE». Аудіо-атмосферу дійства підтримує звукорежисер Віктор Новожилов. Автор ідеї проекту — Оля Михайлюк — обіцяє, що під час ГогольFestу особлива увага приділятиметься музичним та інтонаційним нюансам, на відміну від інших показів тут все буде стримано й мінімалізовано, але від того не менш глибоко. (Проект здійснюється за підтримки програми і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».)

Олег Гнатів (Мох) — духовний наставник Оркестру радості і щастя «Перкалаба», цього разу продемонструє власну зброю проти страху, розроблену разом з московським актором і музикантом Прохором Алєєксєєвим — аудіовізуальний перформанс GutzulMagikFoundation. Прадавні гуцульські замовляння органічно входять в сучасний музичний контекст та підсилюються несамовито кольоровою, часом отруйно-фіолетовою чи небезпечно-рожевою відеопроекцією, підсвічуючи шлях у потойбіччя. Візуалізація: vj DaPix. Обов’язкове додавання до проекту експресивного руху-танцю, а також звучання живого інструменту. Легко увібравши в себе цю суміш з автентики й електронної музики, можна опинитися на тій трансцендентальній дискотеці, про яку завжди мріялось. І тоді відчути, скільки самоіронії, відкритості й взаємної радості потрібно, щоб не боятися темряви.

Ярема Стецик — автор ідеї та керівник загальноукраїнського руху спонтанної хорової творчості «Як умієм, так і пієм», колишній музикант «Перкалаби», дизайнер-філософ, що бореться із зіпсованим смаком наших містобудівників усіма доступними методами — не тільки розробляючи дивовижні художні проекти, але й створюючи пісні як от «Ламіната — гівно», а потім виконуючи їх з хором, який він може зібрати під час будь-якого масового заходу. На ГогольFestі Ярема виступить зі своїм найпотужнішим і найзворушливішим проектом «Уніж-Цех», який складають столяри із села Уніж. За допомогою шуруповертів, молотків та інших інструментів, що звучать під час справжньої чоловічої роботи, вони виконуватимуть аудіо-композиції і майструватимуть корисні дерев’яні речі. Що буде краще — процес чи результат — не беремося стверджувати, але напевне на всіх чекає захопливе видовище.  

Конкурс для музичних проектів від Art Meetings
до 22 вересня
У рамках української частини фестивалю Art Meetings 2013 триває конкурс для музичних проектів з України. Польсько-українське журі конкурсу оцінює не лише майстерність виконання, але й інноваційний підхід до музики, вихід за межі жанру та мистецький потенціал. Троє фіналістів виступлять на заключному концерті у Києві 12 жовтня, а переможець отримає шанс зіграти на одному з найважливіших фестивалів альтернативної культури у Польщі — Asymmetry Festival — який відбудеться восени 2014 року у Вроцлаві. Гурт виступатиме на фестивальній сцені Asymmetry Convention — майданчика презентацій та дискусій, на яких присутні музичні критики, журналісти і організатори фестивалів з багатьох європейських країн. Деталі та аплікаційна форма — тут.

Майстер-клас Do It Together
13 жовтня, Київ — Muztorg Rock School  
Цей майстер-клас є логічним продовженням конкурсу Art Meetings. Його проводитиме один з найбільш досвідчених вроцлавських аніматорів культури Хуберт Костікевіч — журналіст, організатор концертів, автор плакатів, а також гітарист пост-панкового гурту The Kurws та хіп-хопового Polaroid Android. Разом з іншими учасниками майстер-класу він розмірковуватиме над тим, як записати перший диск і організувати перший концерт, поділиться своїми стратегіями пошуку підтримки для мистецьких проектів та ідеями щодо їх рекламування. Якщо ви бажаєте взяти участь у майстер-класі, напишіть декілька слів про себе англійською і надішліть на artmeetings@artmeetings.eu. Радимо не зволікати — кількість учасників обмежена.

Форум Share the Kulture
13 жовтня, Київ
Share the Culture — це мережевий форум, що об’єднує представників культурної сфери з усієї Європи. Перша його зустріч, у якій візьмуть участь Україна, Польща, Словаччина та Угорщина, відбудеться 13 жовтня у Києві (подробиці незабаром). Під час неї учасники Share the Culture обговорюватимуть дві головних теми: мережеву співпрацю в культурі і соціальні мережі/мобільні додатки як засіб привернення аудиторії. Share the Culture пропонує обмін ідеями з провідними європейськими фахівцями та подальшу довгострокову співпрацю. Заявка на участь у форумі — тут.

 

АРТПОЛЕ РЕКОМЕНДУЄ
!! Art Meetings Orchestra — залишилось два дні до кінця прийому заявок
Шанс на неймовірну артистичну пригоду — вроцлавський експериментатор Пьотр Дамашевіч запрошує львівських музикантів приєднатися до унікального колективу Art Meetings Orchestra, концерт якого відбудеться у Львові на початку жовтня. Крім того, створена колективом музика буде використана у фільмі «Запах Львова». Якщо ви зацікавились — не зволікайте із заповненням заявок.

 

Про авторів

АртПоле , Port Mone , Karbido , ДахаБраха , Юрій Андрухович , Фестиваль ГОГОЛЬFEST

Додав ceny bab 13 вересня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска