Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / «Книжковий серпень»

03 ВЕРЕСНЯ 11:00

м. Київ, прес-центр інформаційної аґенції «Главред-Медіа», вул. Стрітенська, 2/8

«Книжковий серпень» - чергова зустріч у рамках «Книжкових сезонів»

Сюрприз для журналістів: на “Книжковому серпні” буде оголошено про старт акції, яка відбудеться  під час Форуму видавців:

ВИЗНАЧЕННЯ СЕКС-СИМВОЛА СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Подія серпня: Фестиваль сучасної поезії “Руді тексти” (Кривий Ріг)

Книжка квітня: “Дві хвилини правди” Ірен Роздобудько

Творчий звіт Братів Капранових перед журналістами

Учасники зустрічі:

  • Ольга Хвостова -  журналіст, організатор фестивалю сучасної поезії “Руді тексти”
  • Елеонора Симонова - директор видавництва “Нора ? Друк”
  • Модератори - головні редактори газети “Друг читача” Брати Капранови

Подія серпня:

9-10 серпня у місті Кривіий Ріг відбувся фестиваль сучасної поезії “Руді тексти”

Кривий Ріг зазвичай асоціюється з шахтами, териконами та помаранчевими шахтарськими касками. Організаторам фестивалю сучасної поезії “Руді тексти” (літературна група “Максимум” та редакція газети “Вісник Кривбасу”) вдалося зламати цей стереотип та довести, що у місті живуть не тільки шахтарі, а й літератори.

За роки незалежності настільки масштабний літературний захід у Кривому Розі відбувся вперше. Родзинками фестивалю стали місце проведення - дендропарк “Дубова балка”, та “шахтарський” формат виступів поетів. Судячи з відгуків у пресі та Інтернеті, дебютний фестиваль видався більш, ніж вдалим.

Про літературний процес Кривбасу, особливості організації поетичного фестивалю серед териконів та враження від “Рудих текстів” розкаже на “Книжковому серпні” організатор фестивалю, журналіст Ольга Хвостова.

Книжка серпня:

“Дві хвилини правди” Ірен Роздобудько

Сама письменниця так сказала про новий роман, який побачив світ у видавництві “Нора - Друк”:

“Можливо, ви їх зустрічали... Тих, хто за одну-дві хвилини здатен зробити чи виправити помилку. Тих, хто ховаючи від «вогнів великого міста» справжні почуття під маскою іронії, здатен «їхати світ за очі» у пошуках пригод або слави, не розуміючи, що шукає себе. Тих, кого називають неприкаяними, адже вони живуть на межі добра і зла і кожної хвилини можуть зробити крок у будь-який бік”. “…Наспавді це один великий вірш, в якому нічого не варто пояснювати...”, - додає авторка.

Презентація книги відбудеться на ХV Форумі видавців у Львові - але ви маєте унікальну можливість дізнатися якнайбільше про новинку від директора видавництва “Нора – Друк” Елеонори Симонової.

Творчий звіт Братів Капранових перед журналістами:

Серпень – традиційний місяці відпочинку для літераторів. Тому замість розділу “Персона місяця” на вас чекає творчий звіт Братів Капранових перед журналістами.

Ви довідаєтеся, про що йдеться у новій книжці, яку буде презентовано на Форумі видавців у Львові.

Автори розкажуть про причину, яка змусила їх розмістити фрагменти своїх книжок в Інтернеті, та ініціативу зі створення простору для дегустації книжок читачами.

Ви дізнаєтеся про дебют Братів Капранових у великому кіно – протягом літа вони встигли знятися у двох повнометражних українських кінострічках – “А ви граєте у шахи?” Валентина Васяновича та “Той, що пройшов крізь вогонь” Михайла Іллєнка.

Нагадуємо: УСІ АКРЕДИТОВАНІ ЖУРНАЛІСТИ ОТРИМАЮТЬ СВІЖІ ПРИМІРНИКИ “НОВИХ РОЗДІЛІВ ДО КОБЗАРЯ 2000” – новинки від Братів Капранових, яку буде презентовано тільки за два тижні у Львові.

Проект “Книжкові сезони” - канал постійного зв’язку між персонами, причетними до літературного життя країни та громадськістю і пресою. Вся книжкова інформація з перших рук! Живе спілкування з авторами найрезонансніших книжок та організаторами найбільших книжкових подій. Анонси найважливіших. Віднині ви - в курсі книжкового життя України. “Книжкові сезони” проходять щомісяця у прес-центрі “Главред-медіа”.

Організатори - медіа-холдинг “Главред-медіа”, газета “Друг читача”. Інформаційний партнер - Артвертеп (www.artvertep.com)

Вхід вільний. Акредитація бажана. Контакти: 467 50 24, 8(066) 403 93 78 - Тетяна Самчинська (Е-mail: d_ch@skrynia.com.ua)

 

Про авторів

Книжкові сезони , Ірен Роздобудько , Брати Капранови

Додав Art-Vertep 28 серпня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска