Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / КНИЖКОВИЙ ЖОВТЕНЬ У ГЛАВРЕДІ

14 ЖОВТНЯ 11:00

Прес-центр “Главред-медіа” (вул. Стрітенська, 2/8)

ПРЕС-АНОНС 14 жовтня 2009 р. об 11-00.

КНИЖКОВИЙ ЖОВТЕНЬ У ГЛАВРЕДІ ПРЕДСТАВЛЯЄ:

$ 25 МІЛЬЙОНІВ – УКРАЇНСЬКИМ БІБЛІОТЕКАМ ВІД БІЛЛА ГЕЙТСА

Персона місяця: Сергій Руденко – журналіст, публіцист, керівник книжкового порталу „Буквоїд”

Подія місяця: Старт проекту „Бібліоміст”, на розвиток якого фонд Білла та Міранди Гейтс виділив 25 мільйонів доларів

Книжка місяця: „Зоряний вуйко” – новинка для дітей від Братів Капранових

У середу, 14 жовтня, об 11-00 в прес-центрі “Главред-медіа” (вул. Стрітенська, 2/8) відбудеться “Книжковий жовтень” ? чергова зустріч у рамках “Книжкових сезонів”.

Акредитовані журналісти отримають книгу „Зоряний вуйко” Братів Капранових у подарунок

Учасники зустрічі:

? Сергій Руденко – журналіст, публіцист, керівник книжкового порталу „Буквоїд”

? Віктор Пілярчук - асистент з комунікації програми «Бібліоміст»

? Арі Катц - старший менеджер програм IREX, компанії-співзасновиника програми „Бібліоміст”

? Діяна Пайковскі - менеджер з комунікації програми «Бібліоміст»

Модератори ? головні редактори газети “Друг читача” Брати Капранови

ПЕРСОНА ЖОВТНЯ:

Сергій Руденко – керівник книжкового порталу „Буквоїд”

Сергій Руденко – відомий журналіст, публіцист, політичний оглядач. Працював редактором відділу політики тижневика «Деловая неделя-FT», аналітиком інтернет-проекту proUA, першим заступником головного редактора інтернет-видання «Політика і Культура».

Дипломант міжнародного літературного конкурсу «Гранослов», автор і укладач антологій поезії «Молоде вино» і «Початки». Автор книг «Вся президентська рать. Оточення Віктора Ющенко від А до Я» і «Вся прем?єрська рать. Оточення Віктора Януковича від А до Я», «Вся Юлина рать. Оточення Юлії Тимошенко», та „25 багатіїв України”.

А з жовтня 2008 року Сергій Руденко є ще й керівником потужного книжкового порталу „Буквоїд”.

Яким чином одній людині вдається поєднати роль політичного та книжкового оглядача, дізнайтеся від Сергія Руденка під час „Книжкового жовтня”.

ПОДІЯ ЖОВТНЯ:

Старт проекту „Бібліоміст”, метою якої є перетворити публічні бібліотеки України на центри життя громади завдяки комп’ютерам та доступу до Інтернету

30 вересня відбулося офіційне відкриття проекту „Бібліомст”.

“Бібліоміст” – це частина програми “Глобальні бібліотеки” благодійного фонду Біла Гейтса і його дружини Мелінди. Реалізацією програми на Україні займеться некомерційна організація IREX (International Research & Exchanges Board), агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і міністерство культури і туризму України. Підтримала програму й Фундація Білла та Мелінди Гейтс, яка надала грант на суму 25 мільйонів доларів США..

У рамках програми, розрахованої на чотири роки, більше 1000 публічних бібліотек України буде обладнано комп’ютерами з доступом до Інтернету. Спільний доступ до комп’ютерів є одним із пріоритетів для „Microsoft –Україна” у рамках програми «Світ безмежних можливостей», що надає програмне забезпечення неприбутковим організаціям і спонсорує тренінги з комп’ютерної грамотності по всій Україні

Детальніше про програму під час „Книжкового жовтня” розкажуть Діяна Пайковскі - менеджер з комунікації програми «Бібліоміст», Арі Катц - старший менеджер програм IREX та Віктор Пілярчук - асистент з комунікації програми «Бібліоміст».

КНИЖКА ЖОВТНЯ:

„Зоряний вуйко” – новинка для дітей від Братів Капранових

Стрижнем збірки є цикл повістей “Битий шлях”, які раніше не друкувалися. Національна українська фантастика – так можна охарактеризувати жанр цих творів, адже у них ідеться про новітніх чумаків, які ідуть у Крим по сіль через руїни сучасної цивілізації. На цьому пригодницькому тлі перед юними читачами ставляться одвічні людські проблеми – добро, зло, зваба, кохання. Бо що б там не змінилося у світі – людина залишається людиною. А література залишається способом пізнання людини і світу, особливо для дітей.

Як з’явилася ідея написання дитячої книжки та чи легко було писати для дітей авторам книг „Приворотне зілля” та „Розмір має значення” дізнайтеся від Братів Капранових під час „Книжкового жовтня”.

 

Про авторів

Брати Капранови

Додав Art-Vertep 12 жовтня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска