Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / JazzBez у Києві: «Shockolad+PL» у супроводі оркестру «Leopolis» та OFF-QUAR-TET

30 ЛИСТОПАДА - 10 ГРУДНЯ 19:00

Український Дім, вул. Хрещатик, 2

10 грудня 2009-го року в Українському домі відбудеться концерт, організований міжнародним фестивалем JazzBez і об'єднанням JazzKolo. Початок о 19:00

Виступатимуть учасники JazzBez 2009:

OFF-QUAR-TET (Польща-Данія)

ShockolaD + PL (Україна-Польща) + камерно-симфонічний оркестр Leopolis

Як повідомляється на сайті www.jazz-kolo.com.ua, спільний проект із львівським фестивалем - це початок третього етапу існування JazzKolo, який змінить так звану «інструментальну серію» (репортажі про концерти якої регулярно публікувалися на нашому сайті). Однією з особливостей цього етапу стане презентація в столиці музикантів, яких не дуже добре знають у Києві.

Для фестивалю JazzBez київський концерт – це черговий крок у розширенні власної географії.

На жаль, 10 грудня київські прихильники джазу будуть вимушені обирати, якому концерту віддати перевагу. Адже паралельно у Консерваторії проходитиме черговий концерт Міжнародного Джазового Абонементу, який спільно з посольством Бразилії презентуватиме “Бразил Боссанoва Джаз Фест”.

Щоб полегшити меломанам муки вибору публікуємо стислу інформацію про учасників концерту JazzBezKolo (про концерт МДА інформація з’явиться незабаром):

«Shockolad+PL»

(Україна-Польща)

Склад:

Анастасія Литвинюк - фортепіано

Ігор Гнидин - ударні

Дана Винницька - вокал

Tomasz Dabrowski - труба

Michal Jaros - контрабас

Група створилася у червні 2004 року. Кожен з учасників групи – яскрава особистість, кожен має власний погляд на музику, яку грає, саме тому гурт намагається знайти точки перетину між різними світобаченнями: джаз, фанк, етно, електронна музика.

Група постійно приймає участь у різних міжнародних фестивалях, зокрема, «Jazz bez» (2004, 2005, 2006), «Флюгери Львова» (2005, 2006, 2007, 2008, 2009), «Метро Jazz» (2005), «Єдність» (2007), «Starzy i Mlodzi, chili jazz v Krakowie» (2007), “Art-mashine” в рамках проекту «Вільнюс – культурна столиця Європи 2009», «Контури досвіду» (2007) - україно-литовський перформенс, «Jazz Fest» (Cуми 2008), лауреати двадцятого фестивалю «Червона Рута» у 2009 році в номінації «Інша музика».

Частина групи, зокрема Богдана Винницька (вокал), Ігор Гнидин (барабани), Анастасія Литвинюк (фортепіано) перебували у Варшаві, в рамках стипендіальної програми міністра культури Польщі «Gaude Polonia». Участь в цій стипендіальній програмі дає не тільки можливість навчання у легенд польського джазу, а саме таких музикантів, як Аndrzej Jagodzinski (фортепіано) Czeslaw Bartkowski (барабани), Janusz Szrom(джазовий вокал), а й добрий грунт для творчих обмінів.

Першим кроком стала співпраця з видатними польськими музикантами - Michal Jaros (контрабас) Tomasz Dabrowski(труба). Спільні творчі пошуки привели до музики, яка поєднала в собі українське народне коріння, досвід польського джазу та новітні ідеї World music.

Обмін емоціями, думками, енергіями породжує нову музику, в якій кожен знаходить щось своє. Результатом співпраці став запис диску «Number One». У 2009 році гурт випустив етно-джазовий диск «Покоси», який одразу ж опинився на верхівці рейтингів України та Польщі.

Cайт: www.myspace.com/shockolad

Камерно-симфонічний оркестр «Leopolis»

(Україна)

Заснований в 1996 році його художнім керівником Ярославом Мигалем. Знаний львівський колектив, який за 10 років свого існування відмінною якістю та різноманітністю програм, неабияким міжнародним досвідом співпраці, професійними контактами та мобільністю здобув ім’я одного з найкращих в Україні.

Репертуар оркестру охоплює твори від барокових майстрів до сучасності з акцентом на музиці XIX-XXI століть - Чайковського, Дворжака, Стравінського, Шенберґа, Бріттена, Шостаковіча. Особливу увагу оркестр присвячує творам українських композиторів, не тільки давніх (Д. Бортнянський, М. Березовський) , але й сучасних - (В. Сільвестров, Є. Станкович, Ю. Ланюк).

«Leopolis» працює із такими відомими маестро як Жан П’єр Лоре, Рудольф Ферзен, Йозеф Кліш, Кшезимир Дембскій, Михаль Нестерович, Богдан Дашаг та Войтек Мрозек. Оркестр з концертними програмами виступає на провідних європейських та світових сценах: Австрія, Німеччина, Бельгія, Польща, Франція, Італія, Нідерланди, США…

«OFF-QUAR-TET»

(Данія-Польща)

Склад:

Marek Kadziela – гітара

Rasmus Schmidt - ударні

Morten Jensen - контрабас

Tomasz Dabrowski – тромбон, балканський флюгельгорн

OFF-QUAR-TET – це міжнародна група музикантів, заснована з нагоди спільних студій учасників ансамблю Академії Carla Nielsena у Данії.

Засновником групи є гітарист Marek K?dziela, який є також автором більшості композицій.

Матеріал ансамблю - це вибуховий суміш сучасної імпровізаційної музики та сучасного акустичного джазу з розвинутим ритмом та гармонією, тим не менше поданий інтелігентно , і тому легко сприймається навіть початкуючими слухачами.

Незважаючи на молодий вік, музиканти є добре знані як у Данії, так я в Польщі, про що свідчать нагороди і співпраця з провідними польськими та данськими музикантами.

Сайт: www.myspace.com/offquartet

(джерело - dzyga.com)

 

Про авторів

Пилип Захмарний

Додав Gon 30 листопада 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска