Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка малярства Івана Марчука «Витівки Творчого Духа»

19 СІЧНЯ - 18 ЛЮТОГО

Галерея «АВС-арт» (вул. Воздвиженська, 10-Б)

Галерея «АВС-арт» презентує виставку Івана Марчука

«Витівки Творчого Духа»

Малярство

19 січня – 18 лютого

Усі знають Івана Марчука як знакову харизматичну постать не лише в українській культурі, а й загалом у світовій. Він – народний художник україни, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка і єдиний з українців, хто 2007 року потрапив до списку 100 геніїв світу за версією міжнародної консалтингової компанії «Creators Synectics». Менше відомо, що в доробку митця близько чотирьох тисяч робіт. І ще менше – що він працює циклами, і на сьогодні ми маємо вже десятого Марчука.

Галерея «АВС-арт» дає унікальну нагоду вперше в Києві, та й в Україні, зустрітися з небаченим десятим Марчуком, що постав, як завважив сам митець, із витівок Творчого Духа: «Якщо ідея вимагає, є настрій і впевненість, то чому б не похимеритися волею Творчого Духа. Він постійно стоїть між мною і полотном. Творчий Дух витворяє зі мною, що хоче».

Також в експозиції галереї буде представлений мало бачений дев'ятий Марчук: «Я знову народився на світ! Створив кілька сотень невеликих за форматом колористичних аркушів, об'єднаних спільною назвою «Виходять мрії з берегів». Цикл виконано з використанням технології, в якій я ще не працював, – збожеволіти можна!..»

І, можливо, хтось пригадає, – великий цикл «Біла планета», де Іван Марчук, ніби переступивши межі Свідомості та занурившись у глибини Підсвідомого, у візуальній формі зобразив формування прихованих структур звичного видимого світу. Надзвичайно стриманою і вишуканою є максимально наближена до монохромності чорно-біла гама цих творів, в яких вражає дивовижне багатство варіацій сірого, що ніби породжує всю колористичну повноту Всесвіту.

Запрошуємо вас відвідати відкриття виставки 19 січня о 18:00 в галереї «АВС-арт» за адресою: вул. Воздвиженська, 10-Б.

Виставка працює з 19 січня по 18 лютого з 11:00 до 19:00, окрім понеділка.

 

Про авторів

Іван Марчук

Додав Art-Vertep 15 січня 2010

Коментарi

04 лютого 2010

А скільки коштує відвідати таку радість???

Chyzh
04 лютого 2010

2 Соля:
цікавтесь в Галереї «АВС-арт» (вул. Воздвиженська, 10-Б)
Телефон: (044) 428-50-42

04 лютого 2010

Виставку Івана Марчука продовжено до 18 лютого. Вхід - безкоштовний. Телефон галереї: (044) 425-90-90

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска