Увійти · Зареєструватися
 

Київ / Виставка пітерського фотографа Олександра Петросяна

18 ЛЮТОГО - 12 БЕРЕЗНЯ 15:00-19:00

Галерея „КАМЕРА” Київ Прорізна 22 (вхід з двору)

Останнім часом Олександр Петросян стрімко увірвався в групу лідерів сучасної російської документальної фотографії. Секрет його успіху полягає, очевидно, не лише в його феноменальній працездатності та сфокусованості на події, котра ще навіть не відбулася, але ось-ось розгорнеться перед ним, але й в інших, не так очевидних тонких матеріях. Якщо препарувати його фотографії, ми побачимо звичний для нас набір стандартних сюжетів: старість і молодість, бідність і багатство, печалі та радощі. Та лише Петросяну вдалося зовсім інакше побачити ці вічні істини і зробити категорично противопоказану фотографії вербальність, і навіть літературщину, своєю головною діючою речовиною.

Петросян знімкує у своєму місті, він не їде за тридев‘ять земель, туди, де людям тяжко, він знаходить їх поруч. Йому однаково, де знімати - чи то в рідному Петербурзі, чи то у рідному Львові. Адже він знімає історію не про теперішній Львів, а про те, яким він лишився в його дитячих спогадах. Він показує нам парадоксальне, на перший погляд, поєднання такого собі ідеального місця на Землі та водночас неідеально влаштованого «загубленого раю».

Петросяну добре, йому пощастило – він знімає в місті, котре дуже добре знає з дитинства, але, разом з тим, він бачить його незамиленим оком приїзжого. Він відмовляється від погляду крізь туристичну вітрину, так добре всім нам знайому, та надає перевагу тому Львову, котрий майже не змінився ні за останні 30 років, ні за 300. Своєю фотографією Олександр Петросян змушує нас полюбити це місто саме своєю парадоксальною любов‘ю. А у щирості його почуттів я жодних сумнівів не маю.

Костя Смолянінов

Відкриття відбудеться 18 лютого (четвер) о 19-00

Час роботи: 15-00 – 19-00 (вівторок вихідний)

 

Про авторів

Фотоальбом

Додав Art-Vertep 15 лютого 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска