Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка Романа Романишина та Романи Романишин «Візії прожитого. Візії прочитаного»

18 БЕРЕЗНЯ - 05 КВІТНЯ

Галерея «АВС-арт» за адресою вул. Воздвиженська, 10-Б.

Левкас, скульптура

«Візії прожитого. Візії прочитаного» – це родинний проєкт батька та доньки - це обмін мудрістю, інтуїтивними вміннями та навичками. Водночас це – складний синтез рис сьогодення та глибоких пластів культури, діалог розв’язання антагонізмів, накопичених попередніми епохами.

Візії батька

Творчість Романа Романишина – це безперервний поступ від зовнішніх чинників до перманентного заглиблення у власний внутрішній світ, світ спогадів, сформованих на рівні дитячих уявлень, до глибоко індивідуального переживання подій сьогодення. Саме в цих процесах все виразніше викристалізовується цілковита ориґінальність і неповторність творчости мистця.

Прагнучи проникнути до філософської «основи основ» свого буття, намагаючись пов’язати його з долею близьких і найдорожчих йому людей, родини й сім’ї, своїх предків і рідного народу, мистець поступово виокремлює власний ірреальний простір, в якому можливе все, де стираються видимі часові межі, грані між мистецькими формами, жанрами, усталеними правилами застосування певних матеріалів і технік. Площинні композиції в нього цілком вільно переростають в об’ємні форми. А вони згодом виявляють здатність до кінетичного руху, що надалі супроводжується звуком. Над усім цим неодмінно панує дивна й потужна енерґетика, яка не дає глядачеві залишатися байдужим. Як вислід, у процесі наполегливої праці художник розкриває лише йому відомі таємниці орґанічного поєднання того, що немовби й неможливо поєднувати: архаїки й комп’ютерних технологій, особливої атмосфери, яка здавна панує в традиційній сільській оселі, та інформаційного цифрового коду сучасности.

Візії доньки

Твори Романи – своєрідний тайнопис, за допомогою якого вона контактує із глядачем, а глядач, захоплений власною ерудицією, читає, розшифровує його.

Символіка Романи – об’єкти відомого нам життя, які натякають на невідоме, сутнісне для авторки в той чи інший період її життя, емоції, переживання, це ревізії своїх думок, власне, самого себе. А роботи – тло, прихований зміст для цього процесу.

Твори Романа та Романи – це текст, нашарування смислів, що вимагає нескінченних занурень у його глибини.

Запрошуємо вас відвідати відкриття виставки Романа та Романи Романишиних

18 березня о 18:00 в галереї «АВС-арт» за адресою: вул. Воздвиженська, 10-Б.

Контактні телефони: (044) 425-90-90, (094) 927-20-74

E-mail: avs_art@i.ua

Виставка працює по 6 квітня з 11:00 до 19:00, окрім понеділка.

 

Про авторів

Галерея ABC-арт

Додав Art-Vertep 10 березня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска