Увійти · Зареєструватися
 

Київ / Виставка Лесі Ворониної у Києві

15 КВІТНЯ 17:00

Національний музей літератури,вул. Б. Хмельницького, 11
Вхід вільний

15 квітня, у четвер, у Національному музеї літератури відкриється виставка Лесі Ворониної - дитячої письменниці, перекладачки й радіожурналістки, а також (впродовж 16 років) головного редактора журналу "Соняшник".

На виставці будуть представлені раритетні рукописи й машинописи, рідкісні ілюстрації, а також унікальні предмети з приватної колекції письменниці, зокрема:

1. Колаж Ірен Роздобудько, подарований Л.Ворониній з нагоди відвідання видатними укр. письменницями славного міста Варшави (два цуцики, вирізані з клаптиків ситцевої тканини, поцупленої з варшавського готелю, ідуть, узявшись за передні лапки, у синю даль, задумливо вимахуючи хвостами);

2. Найцінніші експонати з багатющої равликозбірні Л.Ворониної, а саме: равлик, виготовлений із закам'янілої лави гори Етни; равлик, намальований художницею Катериною Штанко, що зображує ювілярку у вигляді японської гейші, що повзе рівниною, затуляючись від палючих променів сонця мережаною парасолькою; равлик, вишитий вдячними читачами повісті "Планета смугастих равликів" та багато інших.

3. Бумеранг, яким відважна письменниця намагалася вполювати хижого кенгуру у нетрях австралійського бушу (цей епізод увійшов до її книжки "Суперагент 000. Таємниця золотого кенгуру).

На урочистому відкритті виставки окрім ювілярки (Л.Ворониної) виступлять її друзі та колеги:

Ірен Роздобудько,

Ігор Жук,

Катерина Штанко

Лариса Денисенко,

лірник Сашко,

Дитячий гурт "Цвітень".

 

Про авторів

Леся Воронина , Лірник Сашко (Олександр Власюк) , Лариса Денисенко , Катерина Штанко , Ірен Роздобудько

Додав Art-Vertep 13 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска