Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка живопису Оксани Чумаченко «Місія чистоти»

03-23 ГРУДНЯ

Галерея «Wunjo-Art» («Вуньо-Арт»), пр-т Героїв Сталінграда 10А, корпус 8

З 3 по 23 грудня 2011 року, у великому залі київської галереї «Wunjo-Art» («Вуньо-Арт») за адресою: м. Київ, пр-т Героїв Сталінграда 10А, корпус 8, пройде виставка живопису Оксани Чумаченко: «Місія чистоти». До уваги публіки пропонується екстравагантний живопис художниці в стилях «абстракціонізм» і «символізм».

Представлені абстракції Оксани Чумаченко несуть дуже свіжі колірні рішення, вони «багатобарвні»; деякі, поряд з цим, мають тонову взаємодію, що надає картині додатковий об'єм і нехарактерно для абстракціонізму. Гармонійні в своєму настрої, на основі непростої, але тої композиції, що читається, ці полотна створюють якийсь затишний простір, що дарує нам асоціації і новизну.

Це відчуття «новизни» - неоднозначно для абстракції взагалі, і в цьому молода художниця заслуговує компліментів.

Оксана Чумаченко: «Я вважаю, що Душа розуміє лише те, що ми звикли вважати «відчуттями». Далеко не все можна виразити за допомогою існуючого набору понять. На щастя, у людей є спосіб універсального вираження - це твори мистецтва. Чому з усіх видів мистецтва, я вибрала саме живопис, малювання - тому, що коли відбуваються якісь події у моєму житті - в голові відразу з'являється колір, у мене навіть є своя етимологія і колірна схема настрою. Часто, колір, у великих кількостях, або перенасичений, може дуже сильно впливати на мене.

Завжди погоджувалася з Гьоте, який писав, що колір - це продукт світла, що виражає наші емоції. Так і є, все, що трапляється в житті - носить емоційне забарвлення, гамму, світло! Адже не дарма всі люди люблять різні кольори, у кожного є своя «гамма душі». І я не виняток. Моя душа - в моїх картинах, саме вони і розповідають історію і «райдужність» мого буття. Часто, у снах до мене приходять не історії, а просто кольори, відтінки, і плодом цього є мої абстракції. Кожна з них просякнута «запахом» цього кольору. Деяких відтінків я один час боялася, і зрозуміла - для того, щоб полюбити цей колір - з ним потрібно боротися. Потім почала використовувати його на полотнах, і тепер вони стали одними з моїх улюблених. Щоб щось знайти - треба кинути цьому «чомусь» виклик»!

Символічні композиції Чумаченко, представлені на виставці, також є, в першу чергу, експериментаторським живописом з привабливими колірними ідеями, і вже потім «носіями сенсу». У даних композиціях художниця зачіпає філософську тематику, іноді використовуючи образи з літератури чи епосів.

Особливо варто відзначити, що при тому, що в кожному полотні виставки Оксана використовує активний колір - ні одне полотно «не успадковує» будь-яке з інших на виставці, ні в колірній гамі, ні в сюжетній ідеї, ні в композиції.

Девіз виставки Оксани Чумаченко: «Неси свій духовний початок!»

 

Про авторів

Картинна галерея Wunjo-Art

Додав Sh.Ocean 30 листопада 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска