Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка фотографій та авторських ляльок Олени Кириченко & Co: «Мамина радість»

24 ГРУДНЯ - 20 СІЧНЯ

пр-т Героїв Сталінграда 10А, корпус 8.

З 24 грудня 2011 до 20 січня 2012 року, у великому залі київської галереї «Wunjo-Art» пройде виставка фотографій та авторських ляльок Олени Кириченко & Co: «Мамина радість». Будуть представлені фотографії Олени Кириченко, художні м'які іграшки ручної роботи Надії Бахуринскької і ряд колажів різного авторства. Роботи об'єднані загальним художнім лейтмотивом «творчість для родини».

За словами організаторів, у фотороботах Олени Кириченко переважає класичний стиль фотомистецтва, коли сюжет і настрій передається в лаконічності образів і кольору; є багато чорно-білих робіт, також роботи із застосуванням обмеженої кольоровості. Як випливає з назви виставки, основна тема фоторобіт Олени – радість материнства. На зображеннях ми бачимо, наприклад, дітей або дітей з матір'ю; після перегляду експозиції Кириченко нам стає зрозуміло одне з послань автора – життя навколо досить стрімко змінюється, однак ті моменти, за якими ми помічаємо ці зміни – ось вони! І як же приємно, іноді, мати можливість зупинити час і знову побачити дороге нам саме таким. Ми бачимо, як Альона успішно справляється із завданням класичного фотомистецтва – їй вдається розглянути якийсь сюжет у світі, що вічно рухається, потім «зловити його», або навіть створити відповідну ситуацію для його виникнення, якщо потрібно – і потім піднести цю секундну мить як чіткий зрозумілий образ, відсікаючи в процесі цієї роботи все зайве.

Олена Кириченко каже: «У дитинстві мені дуже подобалося допомагати татові друкувати фотографій. Процес, коли нова фотографія поступово проявляється на фотопапері, здавався мені чимось чарівним. Папа опускав чистий аркуш у лоточок... і, раптом, на ньому з'являлася картинка! Це мене просто зачаровувало! Мені захотілося, щоб у кожній родині були такі фотографії – по-справжньому живі моменти. Мені хотілося зберегти історію кожної сім'ї у фотографіях.Так я стала дитячим фотографом».

Інший автор з головних учасників виставки – Надія Бахуринскька і її іграшки, що будять уяву. Ляльки-іграшки Надії відрізняються тим, що невловимим чином несуть в собі «душевність», передають почуття і емоції. Ручна робота з їх створення доповнюється наданням образної індивідуальності кожній іграшці. В результаті, кожна лялькова робота Бахуринскої є авторським витвором, що прагне до досконалості у втіленні задуманого образу.

Надія Бахуринска: «Сучасні діти все частіше віддають перевагу більш простим і «душевним» іграшкам. Виявляється, обтяжені деталізацією ляльки швидко надокучають дітворі. У свою чергу, невигадливі силуети залишають малюкам більше місця для фантазії, домислювання якостей ляльки, її характеру. Саме такі іграшки дітки висувають в ранг «улюблених», розмовляють і засинають з ними, пестять їх і плекають. Суть, при створенні таких іграшок – у спрощеному образі, коли все зайве забирається і залишаються тільки найбільш істотні риси».

Гуманістична творчість «для сім'ї», представлене на виставці, дарує нам творчий і позитивний погляд на світ.

Адреса: пр-т Героїв Сталінграда 10А, корпус 8.

 

Про авторів

Картинна галерея Wunjo-Art

Додав Sh.Ocean 20 грудня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска