Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка культури австралійських аборигенів

04 ЛЮТОГО 10.00

Національний музей українського народного декоративного мистецтва (вул. Лаврська, 9, корп. 29)
50 грн.

На початку лютого усі кияни та гості міста отримають можливість доторкнутися до однієї з найдавніших земних культур – культури аборигенів Австралії.

В первісну епоху не існувало диференціації суспільної свідомості, а тому єдність практичної і духовної діяльності закономірно характеризується художнім синкретизмом. Словесні, музичні, хореографічні засоби ще не були самостійними, а перебували в стані взаємозв’язку та взаємопроникнення. Культура аборигенів Австралії до наших днів зберегла цю первісну єдність і понині із покоління в покоління передає тисячолітні культурні традиції. Сучасні аборигени так само як і їхні предки мають своє власне уявлення про творення світу, яке тісно пов’язане із природою. Вони вірують, що живуть на Землі з часів «Ери Сновидінь» - особливої реальності, населеної духами предків. Сучасний світ та ця реальність постійно перетинаються та впливають одна на одну. Традиційне мистецтво аборигенів Австралії дарує нам унікальну можливість проникнути в культуру найдавнішої цивілізації, що дійшла до наших днів. Основною тематикою в творчості аборигенів є світ предків, а події Ери Сновидінь відображені в усьому культурному різноманітті. Окрім живопису, це і казки та легенди, і аутентична музика і ритуальні танці.

На виставці, присвяченій культурі аборигенів Австралії, відвідувачі зможуть подивитися на традиційний живопис, музичні інструменти та послухати аутентичну музику.

Програма дня:

10:00-18:00 – виставка живопису, музичних інструментів та хенд-мейду, майстер-класи для дітей по грі на діджеріду

15:00 – демонстрація мультфільмів про часи Ери Сновидінь

16:00 – 17:30 – концерт діджеріду за участі Мілада Мінаеімогхадама, Дмитра Матюхіна та Андрія Щудло.

Протягом виставки буде демонструватися відео про сучасне життя аборигенів та про їх культурну спадщину, лунатиме традиційна народна музика Австралії.

Інтернет:

www.facebook.com/events/234781286599487

www.mundm.kiev.ua

З усіх питань звертатися по тел.. +380938359510, Тетяна.

 

Про авторів

Національний музей українського народного декоративного мистецтв

Додав OksanaY 30 січня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска