Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка живопису Оксани Повзун: «В обіймах душі»

11 ЛЮТОГО - 02 БЕРЕЗНЯ

Галерея «Wunjo-Art» (пр-т Героїв Сталінграда 10А, корпус 8)
вхід вільний

З 11 лютого по 2 березня 2012 року, у великому залі київської галереї «Wunjo-Art» («Вуньо-Арт») пройде виставка живопису Оксани Повзун: «В обіймах душі». До уваги глядача запропонована життєстверджуючий олійний живопис художниці, створений в стилі «символізм».

Саме символістична складова є головним у сюжетах полотен Оксани Повзун. Фактично, в кожній роботі виставки нас чекає дві речі від автора: яскравий за кольором живопис і сенс, вкладений в картину. За кожною роботою молодої художниці стоїть певна, дуже чітка і зрозуміла концепція, навіть - користуючись популярним нині поняттям - «мислеформа». У кожній новій картині, Оксана бачить своє завдання саме в передачі окремо взятої концепції, ніж якоїсь сьогочасної емоції або якогось спонтанного задуму.

Сюжет для картини Оксана бере з особистого духовного пошуку і усвідомлень, що прийшли до неї. Трохи перебільшуючи, можна сказати, що представлена на виставці серія робіт є «щоденником» духовної роботи, що здійснюється автором в найближчому майбутньому.

Перш, ніж приступити до роботи над полотном, Оксана вже має єдиний загальний образ цієї картини, вона вже добре уявляє, що буде зображено на картині - окрім, можливо, відтінків кольору ; тут починається чисто живописна творча праця, в якій художниця прагне виразити «чуттєву сторону» сюжетної ідеї.

При цьому, задумані образи художниця прагне передати у своїх полотнах наче «напряму», не зашифровуючи їх в якісь інші, і не відволікаючись на подробиці. Тут основа лаконічності образів в її полотнах, де колір ніби аранжує ясну ідею - як відчуття аранжують думки.

Оксана Повзун поетично говорить про цю виставку і свою творчість так:

«Тільки Я, чуючи Зов, йду Крізь терни і бурі життєвих буднів відчайдушним корабликом. Запалена свічка. Очищення. Енергії Землі, Води, Вогню. Вітер.

Тільки Я розділяюся, щоб пізнати Таємницю Жіночого і Таємницю Чоловічого і з'єднуюся в Створенні єдиного. Одухотворення. В очікуванні дитя. Життя!

Тільки Я занурююся в бездонну глибину: Віра, Надія, Любов! Коло. На кордоні. Космос.

Тільки Я, як Перлина - все пережите роблю собою.

І лише впавши на коліна перед Храмом, розсміюся від.. щастя, виявивши цей Храм усередині.

Як усередині - так і зовні, як нагорі - так і внизу.

Для мене творчість це форма реалізації Співпереживання, Співвідчуття, Співтворення Мене і Світу, Мене і Реальності. Мені важливо, якомога точніше, передати звучання порушених струн моєї Душі за допомогою колірних відтінків, форм, образів, символів.

Основний напрям цієї серії робіт - пізнання Себе і Світу».

 

Про авторів

Картинна галерея Wunjo-Art

Додав OksanaY 08 лютого 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска