Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / Міжнародний фотопроект "Війна краде дитинство"

16-29 ЛЮТОГО

Mironova Gallery вул. Ольгинська, 6

У Києві стартує виставка провідних фоторепортерів сучасності. У Mironova Gallery буде представлено міжнародний фотопроект "Війна краде дитинство", який триватиме з 16 по 29 лютого. Виставка є частиною всеукраїнського проекту міжнародного благодійного фонду "Військове братерство".

Експозиція присвячена дітям, змушеним жити в зонах військових конфліктів. На виставці будуть представлені роботи провідних світових фоторепортер гарячих точках по всьому світу – Амі Вітале, Берната Арманга, Єфрема Лукацького та Олександра Глядєлова. Також на виставці будуть представлені твори класика художньої фотографії Роджера Баллена.

На знімках фотографів-учасників проекту відтворюються події в Афганістані, Пакистані, Сомалі, Кавказькому регіоні та Іраку. У всіх цих точках планет відбувалися конфлікти, які тягли за собою голод, хвороби і покалічені долі – з року в рік їхнім підсумком було втрачене дитинство.

Фотографи, чиї роботи взяли участь у проекті, відомі на весь світ – всі вони мають безліч престижних нагород, їхні твори знаходяться у найкращих музеях світу, публікуються на обкладинках провідних видань і продаються на ключових світових аукціонах. Наприклад, роботи Роджера Баллена, фотохудожника з ПАР, представлені в Центрі Жоржа Помпіду в Парижі, Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні та Музеї сучасного мистецтва МоМА в Нью-Йорку. Ну а українець Єфрем Лукацький, що бере участь в проекті, – єдиний за історію нашої країни фіналіст Пулітцерівської премії, а його фотографії продавалися на

аукціоні Sotheby's.

Олександр Котирло, голова правління фонду: "Завдяки цьому проекту ми, в першу чергу, хочемо донести молодшому поколінню зміст таких понять, як добро, співчуття, милосердя і цінність життя як такого. Проект також спрямований на виховання відчуття громадянського обов'язку, особистої відповідальності перед суспільством, готовності в будь-який момент стати на захист Батьківщини. Ми впевнені, що тільки пам'ять про трагічні події минулого може зберегти і захистити майбутнє".

Під час роботи виставки в Mironova Gallery фонд "Військове братерство" розпочне всеукраїнську акцію "Журавлик пам'яті". Відвідувачі матимуть можливість скласти орігамі – паперового журавлика, як символ надії на краще життя і пам'яті про загиблих. По закінченню акції з журавликів буде створена інсталяція, яка буде демонструватися в багатьох містах України під час проекту.

Також у галереї пройдуть зустрічі з фоторепортерами, які працюють у гарячих точках планети, знімають біль і страждання людей під час військових конфліктів та терористичних актів. На зустрічі будуть запрошені школярі та студенти Києва.

Після презентації у Києві фотодокументальна експозиція "Війна краде дитинство" буде представлена ? в багатьох містах Україні. Під час подорожі фотоекспозиції країною фонд організовує різноманітні акції та заходи, присвячені темі проекту.

Учасники виставки:

Роджер Баллен народився у Нью-Йорку у 1950 році. На сьогоднішній день він живе і працює в ПАР. Сам фотограф характеризує свій стиль як "документальну вигадку" – органічний сплав сюрреалізму, символізму та документалістики. Арт-критики називають його Девідом Лінчем у фотографії – його твори настільки ж глибокі і сповнені важкої напруженості, як і роботи відомого кінорежисера. "Я вважаю, що в пам'яті людей залишаються ті фотографії, які концентруються на людській душі, а не на зовнішніх подіях", – розповідає Баллен. Роботи фотографа представлені по всьому світу у найавторитетніших музейних колекціях, таких як Центр Жоржа Помпіду у Парижі, Музей Вікторії і Альберта у Лондоні, Музей сучасного мистецтва у Нью-Йорку.

Амі Вітале завдяки своїй професії вдалося сфотографувати події у більш ніж 75 країнах світу. Вона була свідком громадянських конфліктів, руйнувань та насильства. Але також, за її словами, вона не раз спостерігала міць людського духу і красу душі. Знімки Вітале виставлялися по всьому світу в музеях і галереях і публікувалися в провідних міжнародних виданнях, таких як National Geographic, Geo, Newsweek, Time. Її роботи відзначено провідними міжнародними преміями в галузі фотографії, назвемо World Press Photo, нагороду Lowell Thomas в журналістиці та премію "Фотограф року" за версією The Magazine.

У 2005 році українець Єфрем Лукацький став першим і єдиним в історії країни фіналістом Пулітцерівської премії. Його фотографії продавалися на аукціоні Sotheby's і друкувалися у престижних світових виданнях, серед яких Тime, Newsweek, The Herald Tribune. З 1990х років Лукацький працює кореспондентом Associated Press. Він фотографував у Чечні, Афганістані, Іраку, секторі Газа. Єфрем регулярно розповідає у своєму блозі про події, свідком яких він став. "Об'єктив мого фотоапарата - це як бінокль або мікроскоп, який дозволяє бачити краще і ближче, ніж може око", – говорить Лукацький.

"Фотографія – це коли ти мислиш образами. Ти ніби проживаєш своє життя фотографіями, і це варіант не тільки почуття, а й думки. У мене мої фотографії, як і мої почуття, завжди випереджають думки, я не аналітичний фотограф, я – фотограф живих почуттів", – розповідає Олександр Глядєлов про свою творчість. Єдиний фотограф в Україні, який постійно співпрацює з міжнародною організацією "Лікарі без кордонів", він висвітлював конфлікти у таких гарячих точках, як Сомалі, Південний Судан, Нагорний Карабах та інших. Глядєлов народився у Легниці, Польща, в 1956 році. З 1974 року постійно живе в Києві. З 1996 року Глядєлов сконцентрувався на довготривалих документальних фотопроектах про соціально знедолених дітей і про епідемію ВІЛ / СНІД.

Бернат Арманг народився у 1978 році у Барселоні. З 2005 року він ексклюзивно працює для Associated Press. У 2008 році у Кенії Арманг знімав спалахи насильства, що виникали після виборів. Також йому належать кадри, що зафіксували конфлікт між Ізраїлем і Палестиною та війну в Лівії. Його називають одним з кращих фотографів Associated Press.

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Chyzh 11 лютого 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска