Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Ольга Богомолець Між іншим (сл. Л. Костенко, 2006 р.) 5.30 Mb

Київ / Фотовиставка Ольги Богомолець «Державні діти або 100000 нічиїх»

25 КВІТНЯ - 01 ТРАВНЯ

арт-хол «Кайрос» (вул. Інститутська 22/7, вхід з вул. Шовковичної)

Виставка унікальних фотографій дітей-сиріт пройде з 25 квітня по 1 травня в київському арт-холі «Кайрос».

Всі фотографії зроблені відомим лікарем і громадським діячем Ольгою Богомолець в ході всеукраїнського Марафону здоров'я, коли вона проводила безкоштовні обстеження дітей-сиріт в усіх регіонах України, з метою раннього виявлення перероджених родимок.

На виставці будуть представлені кілька блоків - «Посмішки», «Очі», «Тихий час», «Улюблені іграшки». А ще - «Діти« Збору врожаю »- шокуюча серія фотографій дітей з алкогольним синдромом, зачатих батьками, що перебували у стані алкогольного сп'яніння. За словами Ольги Богомолець, таких дітей в Україні, на жаль, дуже багато, і в зв'язку з розумовою відсталістю, вони не зможуть стати повноцінними людьми, що живуть на благо держави. Так вони безвинно розплачуються за помилки своїх батьків, які насправді є не помилками, а злочином по відношенню до дітей. А держава в свою чергу несе всі матеріальні витрати по їх утриманню, а іноді і по утриманню їх батьків у в'язницях.

Ідея провести подібну виставку прийшла до Ольги Богомолець під час обстеження сиріт на предмет меланоми в Севастополі. Побачивши кілька фотоапаратів, що використовувалися в діагностичних цілях, до неї підійшла дівчинка 14 років і сказала: «Тітонько, сфотографуйте мене - може, мене побачить інша тітка і забере до себе жити». З того моменту, каже Ольга Богомолець, в кожному місті, де проходили огляди, вона фотографувала дітей, що живуть в дитячих будинках. З декількох тисяч зроблених фотографій на виставці буде представлено всього 160.

Мета даної виставки - не просто звернути увагу на дитячі будинки та виховання там дітей. Уваги та фінансування від держави та громадських організацій вони отримують достатньо.

Мета - зрозуміти витоки і пояснити явище сирітства в Україні. Адже більшість таких дітей мають батьків або родичів, але все одно виявилися передорученими державі. Сьогодні таких дітей в Україні за приблизними даними - понад 100 000. З них - кожен сьомий закінчує життя самогубством, кожен п'ятий стає бомжем, кожен другий скоює злочин і потрапляє за грати і лише 1% здобуває вищу освіту.

На думку Ольги Богомолець, основна причина соціального сирітства в Україні - ментальна та культурна, а не соціально-економічна. На Сході, де родинні зв'язки мають непорушні традиції, неможливо уявити, щоб дитина виявилася кинутою «великою родиною». Родини, які, часом, налічують кілька сотень членів, завжди приймуть свого осиротілого родича, виховають, дадуть освіту і найголовніше сімейну підтримку. В Україні ж культура «великої сім'ї», роду, на жаль, втрачена і немає школи її відновлення. І в цьому - головна причина того, що сотні тисяч дітей, маючи численних родичів, стають сиротами. І чи потрібно прагнути до збільшення народжуваності за всяку ціну, якщо новонароджені діти поповнять ряди «державних»?

Офіційне відкриття виставки відбудеться 24 квітня о 18.00 в арт-холі «Кайрос» (вул. Інститутська 22/7, вхід з вул. Шовковичної).

Акредитація для представників ЗМІ за тел: 067 504 59 08. Графік роботи виставки можна дізнатися за тел: 097 011 72 10

 

Про авторів

Ольга Богомолець

Додав oleenkka 22 квітня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска