Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Фотопроект "Polska" Степана Рудика

22 ЧЕРВНЯ - 03 ЛИПНЯ

Галерея АРТХол Фонду сприяння розвитку мистецтв, вул.Фролівська 1/6

23.06. - 03.07.2012

Посольство Республіки Польща в Україні
Фонд сприяння розвитку мистецтв
за підтримки
"Пластікс - Україна"
п р е з е н т у ю т ь

"Polska"
Степан Рудик
(фотографія)

"Польща. Що українці знають про Польщу? 

Українському глядачеві надається можливість побачити Польщу в фотографіях Степана Рудика, відомого українського фотографа, члена спілки фотохудожників України та Росії. 
Проект "Polska" покликаний відкрити завісу між «сусідами» - розповісти українському глядачеві про сучасну європейську Польщу. Автор протягом півроку спостерігав за людьми, ситуаціями і подіями в різних куточках країни. Польща, очима іноземця, виявлена для іноземців. 

Виставка відкривається в розпал Євро 2012 - чемпіонату, який об'єднав в партнерських відносинах Польщу і Україну, що викликає підвищений інтерес країн і людей між собою і уваги з боку всього світу. 

Що об'єднує і відрізняє Україну і Польщу, ви зможете самі побачити і оцінити в проекті "Polska" Степана Рудика."

 

"Фотопроект  складається з 50 фотографій, що розповідають про Польщу, побачену ззовні, відзеркалену в особистісній оптиці подорожуючого іноземця.

Не звужуючись до вузької теми, на моїх фотографіях постає своєрідний загальний зріз країни в подіях, сценах із життя, людях, портретах. Претензія на всеохопність завжди пов’язана із віддаленістю від об’єкта споглядання та наївним бажанням його пізнати. Спектр обраних мною тем вказує водночас і на рефлексію щодо власної країни і власного суспільства. Емоції, якими проникнуті фотографічні цикли, що є частиною цього проекту, в першу чергу розкривають близьке і розбіжне у тому, що ми уявляємо, коли кажемо «моя країна», «інша країна».  

Центральною у цьому проекті є тема релігії та її здатність пронизувати суспільство й найрізноманітніші форми людського діалогу, буття. Також для мене йдеться про те, щоб позначити межі релігійного мислення з позиції людини, що народилася й більшу частину життя прожила в атеїстичному суспільстві. Релігійне мислення стає для мене метафорою іншості, непізнаваною формою організації буденності, поетичною метафорою та владною ідеологією. 

Не менш цікавим для мене було питання про те, як змінилася країна через вступ до ЄС. Адже ЄС для багатьох українців є бажаною метою, ціллю подальшого політичного розвитку України.

Мені довелося частково деконструювати омріяне ставлення до цього політичного утворення, бо вплив ЄС на життя нових країн-членів можна назвати амбівалентним. 

Отже проект «Polska» - проект іноземця для іноземців, спроба пізнати власну природу через наближення до Іншого"

про автора:

Степан Рудик народився 6 грудня 1982 року в м.Ізмаїл, Одеської області (України). Закінчив Київський Національний Університет Культури і Мистецтв за спеціальністю фотомистецтво (майстерня В.В.Кукоренчука). Працює в жанрі репортажу, жанрової фотографії, портрета. Член спілок фотохудожників України та Росії. Володар гран-прі міжнародного фотофестивалю «Сибірське бієнале» - 2007, г.Сургут (Росія) за серію «По ту сторону розуму». Гран-прі, золота медаль Фотомистецтва (FIAP) в чорно-білій секції I-го міжнародного фотобієнале під егідою Міжнародної Федерації FIAP - 2007, м.Рівне (Україна). Призер 9-го міжнародного фотоконкурсу газети «День» (Україна), 2007р. 3-є місце в номінації «Актуальні теми» на Прес Фото Росії 2008, м.Москва (Росія). Учасник фотовиставки «Школа Лапіна» (травень-липень 2009р., М.Москва - м.Санкт-Петербург (Росія).
Стипендіат Національного Польського Культурного Центру "Gaude Polonia" 2010.
У теперішній час - вільний художник.

 

Урочисте відкриття 22 червня 2012 року, 19.00 (запрошення)

 

Акредитація ЗМІ обов’язкова - 044-238-65-21, 093-6933939 або e-mail: asf.kiev(@) gmail.com

 

Галерея АРТХол Фонду сприяння розвитку мистецтв

м.Київ, вул.Фролівська 1/6

 

Про авторів

Степан Рудик

Додав Настічка 19 червня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска