Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка живопису Катерини Ткаченко «Квіти серця»

23 ЖОВТНЯ - 10 ЛИСТОПАДА

галерея «АВС-арт» (вул. Воздвиженська, 10-Б, тел. (044) 425-90-90)

Творчість молодої харківської художниці Катерини Ткаченко ґрунтується на українській мистецькій традиції. В її роботах – дивовижно тонке відчуття національної культури: в сільському краєвиді– «наївне» мистецтво, в портретах – народна ікона йпарсуна, в сакральних сюжетах – неовізантійська іконічна манера українських художників-модерністів. Декоративність і символізм бароко поєднуються з лаконічною глибиною школи бойчукістів.

У своїх творах Катерина Ткаченко робить акцент на духовності, на філософських роздумах про людину та її внутрішній світ, тому саме нематеріальне – домінантне в її живописі та графіці. Працювати в мистецтві, залишаючись собою; відкинувши штучне, руйнівне, прийти до гуманістичних цінностей творчості. На цих засадах базується доробок художниці, серед якого – твори, присвячені Григорію Сковороді, цикли «Сни квітневого лісу» й «Живопис. Жінка».

Художниця підкреслює, що часто в її роботах квіти – це символ творчості, а квіти серця – загалом мистецтво. Серія живописних творів «Квіти серця», що експонується в «АВС-арт», представляє авторське бачення мистецтва й художника в ньому. Катерина Ткаченко «вписує» у символістичні флористичні мотиви свої автопортрети – так роботи серії стають особистісним одкровенням авторки про себе як про художницю й про мистецький світ, який її оточує, своєрідним психологічним портретом творчої особистості у творчому процесі.

«Світ, із якого приходять ідеї, – невичерпний і вічно новий. Минають століття, а суть людини лишається незмінною. Любов, кохання, краса, життя, смерть, – чи вигадано щось нове, чого б не було у віках? Коли я почала живопис квітів – відчула, що потрапила до інформаційного шару, який може розповісти, як малювали народні майстри, як творили маляри періоду бароко. Я відчула, що це живе, це те, що я маю говорити сьогодні. Мені здається, зараз людям, трохи втомленим шаленим життям, як і завжди, необхідне повернення до себе, до духовності, до миру й любові».

Катерина Ткаченко

 

Про авторів

Катерина Ткаченко

Додав nady 17 жовтня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска