Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка Альбіни Ялози «Тиша»

21 ЛИСТОПАДА - 02 ГРУДНЯ

Національний художній музей України: Київ, вул. М. Грушевського, 6

Національний художній музей України та арт-центр Павла Гудімова Я Галерея представляють проект Альбіни Ялози Тиша, що включає близько 30 робіт художниці, створених протягом 2012 року.


У новому проекті Альбіна Ялоза продовжує працювати над пейзажем, а точніше, «пост-пейзажем», використовуючи складну, але абсолютно органічну для себе техніку ліногравюри. Вже перший об'єкт «Море» з персонального проекту Культ (арт-центр Я Галерея, 2011), створений з пральних дощок, виводить формулу роботи художниці з пейзажним простором. Пейзаж як натуральний об'єкт і живописний жанр, ставиться під питання, й у другому проекті в Я Галерея Втрачений рай (2012) виводить основний суб'єкт спостереження - людину - за межі полотна.

Безлюдні пейзажі Тиші волають до відкритого простору, безмежності й первісної свободи, проте цей порив жорстко й безапеляційно усувається. У тиші цих краєвидів час зупиняється. Ефемерні пейзажі нахиляються, витікають, відбиваються, світяться, розбивається, чорніють... але мовчать. Мовчать так як мовчить природа, мудро спостерігаючи за людським метушінням. Чи є у пейзажу майбутнє - питання так само риторичне як і те, чи є у людини природа. Замість відповіді - безмовна тиша, якою художниця і куратор пропонують насолодитися перш, ніж знову пірнути й зникнути в Харибді мегаполісу.
Запрошуємо Вас на відкриття виставки, що відбудеться в середу, 21 листопада о 10.00, в Національному художньому музеї України за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 6. Для довідок: 044 278 7454, 044 278 1357; факс 278 1357; e-mail: pr@namu.kiev.ua.

У п'ятницю, 30 листопада о 18:00, в рамках виставки, відбудеться зустріч-бесіда, за участю художниці Альбіни Ялози, куратора Павла Гудімова, громадського діяча Наталії Попович та завідувача відділом графіки Національного художнього музею України Данила Нікітіна.


Вхід вільний.

Музей працює: 10.00 - 18.00 (середа, четвер, неділя), 11.00 - 19.00 (субота), 12.00 - 20.00 (п'ятниця). Понеділок і вівторок - вихідні.


Національний художній музей України й арт-центр Я Галерея висловлюють подяку Наталії Попович за надання роботи Альбіни Ялози із серії Втрачений рай з власної колекції.

 

Про авторів

Національний художній музей України

Додав nady 22 листопада 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска