Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка живопису Олега Ясенєва «Мандри часом – світами і мріями»

22 СІЧНЯ - 09 ЛЮТОГО

галерея «АВС-арт» (вул. Воздвиженська, 10-Б)

Галерея «АВС-арт» презентує виставку живопису ОЛЕГ ЯСЕНЄВ «МАНДРИ ЧАСОМ – СВІТАМИ І МРІЯМИ»

Живопис Олега Ясенєва, для якого характерні легкість, прозорість і мінливість, плинність і глибина, тримається на перетині первинних енергій води й повітря. Леткі, навіть грайливі жіночі образи, фрукти з присмаком бароковості, витончені, на межі з екзотичністю, квіти. Слони, що тримають на собі світ любові, й кити, дихання яких тримає рівновагу світу. Вікна, прочинені в ранковий чи призахідний простір; тихі ліричні краєвиди; тумани, що ведуть углиб полотна; коридори-виходи в безкінечність. Ці живописні прояви об’єднує легке й, разом із тим, експресивне письмо художника, в якому кілька розчерків пензля надають пласкому, на перший погляд, зображенню притягальної глибини. І, так само, кількома мазками, в майже монохромних, «некольорових» картинах вибудовується колірна поліфонія. Тут ідеальне співвідношення світлотіні й тону вводить глядача в тотальну просторовість композиції, а вільні патьоки фарби, стримувані прямокутником полотна, призупиняють у роботах плин внутрішнього часу, позбавляючи їх, водночас, статичності.

1993-2013 – хронологічні межі створення живописних візій Олега Ясенєва, які він представляє на персональній виставці в галереї «АВС-арт». Двадцять років у ретроспекції – це мандри разом із художником: між реальним й ірреальним, видимим і уявним; екзотичними краями і впізнаваними краєвидами, вишуканими інтер’єрами й коридорами трансцендентності, спогадами й мріями.

«Я люблю етюди, але й люблю, коли споглядання трансформується і з часом виливається у щось інше… Пізнання, відчуття навколишнього середовища, людей, того ж мистецтва, – це дає імпульс до творчості. І я щасливий, що маю таку професію, яка дарує свободу й простір».

Олег Ясенєв

Про автора

Олег Ясенєв народився 1963 року в с.Дніпровка Запорізької області. Навчався у Дніпропетровському художньому училищі (1980-1983), Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури, факультет станкового живопису (1984-1992). Закінчив аспірантуру НАОМА. Із 1996 р. – викладач живопису в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури.

Член НСХУ. Заслужений художник України. Роботи знаходяться в колекціях України, Білорусі, Словаччини, Ватикану, Франції та США.

 

Відкриття виставки – 22 січня о 18:00 в галереї «АВС-арт» за адресою: м. Київ, вул. Воздвиженська, 10-Б.Контактний телефон: (044) 425-90-90.

Виставка працює по 9 лютого з 11:00 до 19:00, окрім неділі та понеділка. Вхід – вільний.

 

Про авторів

Галерея ABC-арт

Додав nady 19 січня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска