Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка живопису «Під небом Ольштина» чотирьох українських художників - Олени Придувалової, Матвія Вайсберга, Олексія Аполлонова та Олексія Белюсенко

15 ЛИСТОПАДА

Галерея «КалитаАртКлуб» (вул. Богомольця, 6)

Галерея «КалитаАртКлуб» презентує виставку живопису «Під небом Ольштина».

Чотири відомих українських художника – Олена Придувалова, Матвій Вайсберг, Олексій Аполлонов та Олексій Белюсенко – від 20 травня до 4 червня 2013 року працювали на пленері у Польщі,  насолоджуючись атмосферою старовинного міста, подорожували краєм  до Великих Мазурських озер, відвідували історичні місця Вармії та Мазур, і всюди зустрічали людей - небайдужих і захоплених, гордих своєї землі. Звичайно, погляд художників на місто відрізняється від туристського сприйняття, під небом Ольштина вони побачили не лише архітектурні пам’ятники та атракції. І виставка вийшла не надто урбаністичною – про це свідчать сюжети картин -  озера, парки, ольштинські качки  (упізнавані навіть на кордоні!)… Це - вірна ознака того, що місто просто неможливо сприймати окремо від  краю –Вармії та Мазур, ознака гармонійного поєднання міської культури з природним оточенням. Та, мабуть, найбільше враження на художників з Києва справило мінливе  небо над містом, що розгортало театральні вистави  угорі протягом усього  перебування. Відтак – небо над Ольштином  присутнє майже  в кожному етюді, а влучна назва виставки об’єднала чотири різних мистецьких погляди.  Сьогодні ми маємо можливість побачити лише невелику частину тих вражень, що відразу було  втілено  на полотні, але багато чого залишається в пам’яті  і серці художників  для подальшої роботи.  

Пленер відбувся під патронатом Уряду самоврядування Вармінсько-Мазурського воєводства та Посольства Республіки Польща в Україні. Співорганізатором пленеру виступив  Центр Освіти та Культурних ініціатив у м.Ольштин.

Інформаційний партнер – журнал «Антиквар»

 

Про авторів

Галерея «КалитаАртКлуб»

Додав nady 16 листопада 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска