Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка сучасних ікон сімейної іконописної майстерні "Небо на землі"

08 ГРУДНЯ - 19 СІЧНЯ

Храм святого Василія (Вознесенський узвіз, 7)

8 грудня в Києві, у храмі святого Василія Великого відкриється виставка сучасних ікон сімейної іконописної майстерні "Небо на землі" (м. Миколаїв).

На виставці будуть  представлені сучасні ікони із творчого доробку майстрів з Миколаєва. Відвідувачі побачать  біля 30 ікон. До експозиції увійшли роботи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських та зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона.

 

Виставка розпочнеться на передодні святкування зимових свят: дня святого Миколая, Нового року, Різдва Христового, Водохреща.  Зима в житті людини є своєрідною точкою відліку – з її закінченням закінчується один період життя і починається інший, повний нових сподівань та надій на краще. Тому не випадково родина іконописців приурочила виставку до цих великих свят.

Святі отці називають ікону Євангелієм у фарбах, філософи - одним з видів богослов'я. Ікона зображує те, що ми бачили - земне життя Ісуса Христа, те що ми чули - Його притчі. А так само ікона візуалізує, що було відкрито святим отцям - догматичне вчення церкви, за допомогою символів та алегорій .

Прикладом цього дванадцятичасна ікона "Символ віри", яку буде презентовано  вперше. Кожна частина цієї ікони зображує  один з членів Символу Віри, що містять основні догмати нашої віри.

Ікона - унікальне явище нашого світу. Будучи основою основ, колискою всього образотворчого мистецтва, вона також є найбільшою святинею, свідченням Боговтілення для християн усього світу. Сьогодні майстри - іконописці бачать своїм завданням пошук нової іконописної традиції у створенні сучасної творчої ікони. Як Воскреслий Христос живий і актуальний для кожного покоління живе в свій час, так і ікона не може бути одноманітною протягом тисячі років.


Існує думка, що в іконі немає нічого нового і вона, згідно з канонами, повторює тільки існуючі зразки. Іконописці «Небо на землі » вважають, що ікона повинна бути завжди новою і зрозумілою сучасній людині, для якого вона створюється. Ікона повинна говорити з ним, народжувати молитву. Існуючі канони зовсім не обмежують. Навпаки! Вони надихають на нові пошуки в ім'я Христове.

Відкриття виставки відбудеться у храмі святого Василія (Вознесенський узвіз, 7)

8 грудня о 13.00.  Виставка триватиме до 19 січня.

 

Про авторів

небо на землі іконописна майстерня

Додав nady 07 грудня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска